100 ημερών έγιναν τα δύο γιγάντια πάντα του Βελγίου. Και το όνομα αυτών...

Πέμπτη, 14 Νοε 2019 21:41 UPD: 21:59
REUTERS / YVES HERMAN

Δύο γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν στις 8 Αυγούστου σε ζωολογικό κήπο του Βελγίου έλαβαν σήμερα και επισήμως ονόματα, σε μία ειδική τελετή, με την οποία γιορτάστηκαν οι 100 ημέρες από τη γέννησή τους.

Τα δίδυμα ονομάστηκαν Bao Di και Bao Mei, που σημαίνει «Μικρός αδελφός του Tian Bao» και «Μικρή αδελφή του Tian Bao». Η επιλογή των ονομάτων έγινε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επί προτάσεων, που είχαν γίνει από τον Κινέζο πρέσβη στο Βέλγιο, Τσάο Ζονγκμινγκ και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Pairi Daiza, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης.

Περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ανακοίνωσε ο Κινέζος πρέσβης. «Εύχομαι αυτά τα γιγαντιαία πάντα να βοηθήσουν τους Βέλγους να κατανοήσουν καλύτερα την Κίνα και να δέσουν τη φιλία μας για το μέλλον» δήλωσε ο Τσάο. 

Οι υπεύθυνοι του κήπου υπολογίζουν ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου τα πάντα θα μπορούν να βγουν από τον ειδικό χώρο για βρέφη, που βρίσκονται τώρα και να επανενωθούν με τη μητέρα τους σε χώρο, που θα μπορεί να τα δει και το κοινό. 

Πηγές: Reuters, Xihnua 

Περιβάλλον

Προτεινόμενα για εσάς