Σαγκάη: Σειρά επαφών του Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων

Τρίτη, 05 Νοε 2019 13:54 UPD: 14:04
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων στη Σαγκάη είχε σήμερα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κίνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη των κινεζικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα αναλύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο της Ali Baba Daniel Yong Zhang και συζήτησαν την προβολή της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ali Express, η οποία έχει 700 εκατομμύρια πελάτες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Zhang του είπε ότι το ρεκόρ πωλήσεων μιας ημέρας έφτασε σε αξία τα 30 δισ. δολάρια με διακίνηση 1 δισεκατομμυρίου δεμάτων και ζήτησε να είναι εφικτή η πώληση ελληνικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε παράλληλα την προώθηση του ελληνικού τουρισμού μέσω της πλατφόρμας, η οποία προσφέρει και τουριστικές υπηρεσίες. «Μπορείτε να πουλάτε ελληνικά προϊόντα στην Κίνα και να συμβάλετε ώστε να έρχονται οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Chen Siqing πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), η οποία πρόκειται να ανοίξει γραφεία στην Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η ICBC ήδη συμμετέχει σε επένδυση 300 εκατομμυρίων σε ηλιοθερμικά συστήματα στην Κρήτη και, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, εξετάζει τις δυνατότητες να συμμετέχει και σε άλλες επενδύσεις.

INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας ZTE, Li Zixue. Ο επικεφαλής της ZTE, η οποία διαθέτει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου καθώς και εργοστασίου μεταποίησης το οποίο θα μπορεί να παράγει προϊόντα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Σαγκάη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξενάγησε παράλληλα τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο ελληνικό περίπτερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τελετή έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης China International Import Expo 2019 στη Σαγκάη. Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, ο κ. Μητσοτάκης ξενάγησε τον πρόεδρο της Κίνας και τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στο περίπτερο της χώρας μας ενώ παρόντες ήταν επίσης ο πρωθυπουργός της Τζαμάικας Άντριου Χόλνες και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ju Peng

Σημειώνεται πως o κ. Μητσοτάκης παρακάθησε χθες μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα στο δείπνο που θα παρέθεσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προς τιμήν ξένων ηγετών, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς