Μέχρι τον Μάρτιο οι νέοι όροι δόμησης σε Μακρυγιάννη - Κουκάκι

Κυριακή, 03 Νοε 2019 17:46 UPD: 17:53

Ομάδα εργασίας για την επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και δη της περιοχής Μακρυγιάννη-Κουκάκι συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου. 

Έργο της θα είναι να εισηγηθεί τους νέους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν και την υπ' αριθμόν 2103/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Την ομάδα εργασίας απαρτίζουν διοικητικά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Αθηναίων.  

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «στόχος της σύστασης Ομάδας Εργασίας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τυχόν τροποποίηση του πολεοδομικού πλαισίου της περιοχής και να ρυθμιστεί το θέμα μέχρι τη λήξη της παρούσας αναστολής  του Μαρτίου 2020 χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η χρονική συγκυρία της απόφασης του ΣτΕ είναι ιδιαίτερη θετική, γιατί δημιουργεί σαφέστερο πλαίσιο για τις εργασίες της ομάδας εργασίας».

Περιβάλλον

Προτεινόμενα για εσάς