ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις αν προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Τετάρτη, 30 Οκτ 2019 10:44 UPD: 10:48
George Vitsaras / SOOC / George Vitsaras

Για απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταθέσει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που ανακοινώθηκε, κατόπιν απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εκπαίδευση (για μόνιμους διορισμούς), στην Υγεία (για προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για την Υγεία), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (για μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας) και σε όποιους άλλους χώρους πραγματοποιούνται.

Προγραμματίζονται επίσης Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε ενημερώσεις των νομαρχιακών τμημάτων και σε εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων «για τα διακυβεύματα της περιόδου και την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για τη διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματά τους».

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως θα αναδείξει το αμέσως επόμενο διάστημα και το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των ΒΑΕ, ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς