Βρετανία: Ο Τζόνσον υπόσχεται επενδύσεις στη μετά-Brexit εποχή

Δευτέρα, 14 Οκτ 2019 21:11 UPD: 21:23
REUTERS / YVES HERMAN

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα ότι θέλει να κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου, στη μετά-Brexit εποχή. 

«Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της συντηρητικής κυβέρνησής του ξεδιπλώνει το «όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί «σε μια οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας... (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο».

«Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις, αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη» σημείωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την αισιοδοξία του Τζόνσον για τη μετά-Brexit εποχή, τονίζοντας πως «τα ίδια τα νούμερα της κυβέρνησης καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%».

«Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε» υπογράμμισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, BBC

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς