Γ. Γεραπετρίτης: Τον Οκτώβριο οι συνταξιούχοι θα γνωρίζουν για τα αναδρομικά τους

«Όσοι τα δικαιούνται, θα τα λάβουν»
Δευτέρα, 14 Οκτ 2019 12:07 UPD: 12:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

«Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά που αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας θα τα λάβουν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ενώ διαβεβαίωσε εν όψει της κατάρτισης του νέου ασφαλιστικού νόμου πως δεν θα υπάρξει «καμία μείωση συντάξεων».

«Θα δοθούν τα αναδρομικά σε όσους τα δικαιούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο καταβολής υπάρχει σε εξέλιξη μία μελέτη και θα το δούμε» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να κλονιστεί η δημοσιονομική πολιτική και ότι υπάρχει στο τραπέζι το ζήτημα των δόσεων. «Από τη στιγμη που θα υπάρχει η καταβολή είναι δυνατον να υπάρξει ενας επιμερισμός έτσι ώστε να μην υπαρχει μεγάλη ταραχή στην δημοσιονομική ισορροπία» είπε.

Ερωτηθείς πότε θα το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, διευκρίνισε πως «το κομμάτι που έχει να κάνει με τα αναδρομικά θα το έχουμε εξαιρετικά σύντομα και ελπίζω εντός του Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος του ασφαλιστικού είπε πως είναι υπό επεξεργασία. «Θα έχουμε ένα νεό ασφαλιστικό νόμο ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση τον Δεκέμβριο ή το αργότερο Ιανουάριο» σημείωσε, προσθέτοντας πως ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα στηρίζεται απολύτως στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως «δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων» και πως «αυτό το οποίο θα γίνει είναι ότι θα υπάρξει προσπάθεια για δικαιότερη κατανομή συντάξεων, ενδεχομένως μία ανακατανομή των συντάξεων μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων, με όριο όμως ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς