ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

«Καμπανάκι» για την αγορά από τους εκπροσώπους του κατασκευαστικού τομέα

Τετάρτη, 09 Οκτ 2019 23:26 UPD: 23:34
ΤΕΕ /

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της αγοράς έκρουσαν οι εκπρόσωποι του κατασκευαστικού τομέα, στο περιθώριο του συνεδρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση τη δημοπράτηση νέων έργων. 

«Στην κατασκευαστική αγορά το μέλλον πρέπει να έρθει το γρηγορότερο δυνατό. Τα έργα είναι πολύ λίγα και οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, έστω κι αν βρίσκουν διέξοδο είτε στο εξωτερικό είτε στις επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού. Ζητούμε να κάνει η κυβέρνηση ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση των νέων έργων» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑVAX, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

«Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Έχουμε ανάγκη την άμεση έναρξη των νέων έργων. Εκτός από τη δημοπράτηση των ώριμων έργων και τη θέσπιση σφιχτών χρονοδιαγραμμάτων είναι ανάγκη να προχωρήσει η έγκριση εργασιών μέσω των υφισταμένων παραχωρήσεων, ώστε να τονωθεί η αγορά σε περιφερειακό επίπεδο» πρόσθεσε ο κ. Μιτζάλης.

Για ένδεια όσον αφορά τα έργα έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένας επενδυτικός πατριωτισμός.

Για την ανάγκη να υπάρξουν «γρήγορες νίκες» ώστε να καλυφθεί το κενό των έργων και να ενισχυθεί η ανάπτυξη στη χώρα έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Athens Investment Forum, ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. 

Τέλος, ο Μανώλης Σιγάλας αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της Hill International, αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, καθώς οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε να ευνοήσουν τόσο τις μεγάλες όσο και τις μεσαίες και μικρότερες επενδύσεις.

naftemporiki.gr 

 

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς