ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Γ. Γεραπετρίτης: Αναδρομικά σε συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ

Δευτέρα, 07 Οκτ 2019 12:41 UPD: 12:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δικαιώνονται από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματικά τον τρόπο υπολογισμού εισφορών αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, το πλαφόν των 1.300 ευρώ και τον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (Μάιος 2016).

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξηγώντας πως τα αναδρομικά θα δοθούν για το διάστημα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ (04/10) έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τον υπουργό, θα χτιστεί «πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ» με στόχο ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα. 

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημείωσε ότι μέσω αυτού θα γίνουν πράξη όλα αυτά, για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου ορίου, αλλά ούτε και δημοσιονομικό κενό το 2020. 

Όσον αφορά στο προσφυγικό σημείωσε ότι θα υπάρξει αυστηροποίηση στα σημεία εισόδου της χώρας και νέος τρόπος επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου.

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς