ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Ενδιαφέρον του Ομίλου Grimaldi για τρία λιμάνια και ακτοπλοΐα

Παρασκευή, 04 Οκτ 2019 18:00 UPD: 18:02
Grimaldi Group /

Κατάνια

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr

Για επενδυτικές ευκαιρίες στα ελληνικά λιμάνια αλλά και την ακτοπλοΐα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi μιλωντας στο 23ο Euromed Convension που διοργάνωσε ο ιταλικός όμιλος στην Κατάνια της Σικελίας.

Ο κ. Grimaldi ανεφερε ειδικότερα ότι συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Ναυτιλιας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ικανό πολιτικό και τον ενημέρωσε για την διάθεση του ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κ. Πλακιωτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την προοπτική αυτή.

Για τα λιμάνια ο κ. Grimaldi είπε ότι ενδιαφέρεται στην ανάπτυξη των συστημάτων logistics στα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου όπου είναι και η έδρα της θυγατρικής εταιρείας του Ιταλικού Ομίλου, οι Μινωικές Γραμμές.

Αναφερόμενος στον ακτοπλοΐκό κλάδο αναρωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν τυχόν πώληση της Attica group ή της ΑΝΕΚ είναι ευκαιρία και συμπλήρωσε ότι δεν είναι καθαρό στον ίδιο αν οι εταιρείες αυτές πωλούνται πραγματικά, αν θέλουν να πωληθούν σε fund η πλοιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Grimaldi τόνισε ότι οι Μινωικές Γραμμές είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που υπάρχει στην Ελλάδα στον ακτοπλοϊκό κλάδο.

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς