Συνειδητή περιήγηση στο ασυνείδητο

Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γρυλλάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
Τετάρτη, 09 Οκτ 2019 10:14

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αναστασίας Γρυλλάκη, με τίτλο «Innerscapes», εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα [Κοκκώνη 15, Ψυχικό].

«...Ακαθόριστα αλλά οικεία φυσικά τοπία, απαλά ονειρικά χρώματα με ασυνήθιστη ένταση και ένα αίσθημα γαλήνης εν μέσω μιας υπαρξιακής αναταραχής. Στην τέταρτη ατομική της έκθεση, η εικαστικός και σκηνογράφος Αναστασία Γρυλλάκη αφήνει πίσω της τη θεατρική σκηνή για να δημιουργήσει ένα δισδιάστατο περιβάλλον προσωπικής αφήγησης που γενναιόδωρα προσφέρεται στον παρατηρητή ως χώρος προβολής υποκειμενικών προβολών και ενοράσεων.   

Οι προσωπικές σκηνογραφίες της εικαστικού συνδυάζουν τη χρωματική και απτική τόλμη των σπρέι graffiti με την ευθραυστότητα των παραδοσιακών γιαπωνέζικων χαρτιών δημιουργώντας, με τη βοήθεια πληθώρας άλλων υλικών μέσων, ευμεγέθη εικαστικά σύμπαντα από φόρμες, κίνηση και φως που εμπνέονται από τη ζωτική μεταβλητότητα των στοιχείων της φύσης.

Η ενότητα “Innerscapes”, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, αποτελεί μια απόδραση προς τα μέσα, μια συνειδητή περιήγηση στο ασυνείδητο που στόχο έχει την επίτευξη μιας εσωτερικής ηρεμίας που θα εξισορροπήσει τις δυνάμεις του αστικού χάους...»  σημειώνει η επιμελήτρια Γιαλένα Κλειδαρά.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 9 - 5, Τρίτη 10 - 6, Τετάρτη 12 - 8.

gkoul@naftemporiki.gr

 

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς