Πέθανε η Ιρανή φίλαθλος που είχε πυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Τρίτη, 10 Σεπ 2019 12:53 UPD: 13:16
shutterstock /

Τραγικό τέλος είχε η τεράστια προσπάθεια διαμαρτυρίας της Ιρανής οπαδού, η οποία είχε πυρποληθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Τεχεράνη, διαμαρτυρόμενη για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα. 

Η 29χρονη Σαχάρ Κονταγιάρι πέθανε χθες (9/9) το βράδυ στο νοσοκομείο, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο 90% του σώματός της.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από τις 12 Μαρτίου, όταν η γυναίκα για να υποστηρίξει την ομάδα της (Εστεγκάλ), μπήκε στο γήπεδο «Αζάντι» στην Τεχεράνη, μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Εντοπίστηκε όμως, φυλακίστηκε για λίγες ημέρες και φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η φίλαθλος έλαβε γνώση μιας ποινής έξι μηνών για άσεμνη συμπεριφορά και συνεπώς τον κίνδυνο περαιτέρω φυλάκισης. 

Σε αυτό το σημείο η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στην ακραία προσπάθεια να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, πληρώνοντας με τη ζωή της αντί να σιωπά ενόψει των διακρίσεων.

Έτσι, η αντιπαράθεση για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα επανέρχεται στο προσκήνιο. Παρά τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, όμως, από τις ομοσπονδίες και τους πολιτικούς, η πορεία προς το τέλος των διακρίσεων εξακολουθεί να φαίνεται ακόμη μεγάλη.

 

 

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς