ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Τράπεζα Πειραιώς: Επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες

Τρίτη, 10 Σεπ 2019 11:46 UPD: 11:47
REUTERS / Yorgos Karahalis

Πρόγραμμα επιβράβευσης των ενήμερων πελατών στεγαστικών δανείων υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς. Eίναι η δεύτερη τράπεζα, μετά την Εθνική, που προωθεί τέτοια πρωτοβουλία. 

Θέλει όπως επισημαίνει να ανταμείψει την προσπάθεια του ελληνικού νοικοκυριού, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, για την ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συνέπειας πληρωμών και της εμπέδωσης αισθήματος  κοινωνικής δικαιοσύνης, σε ένα κοινωνικά ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

• Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.

• Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.

• Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.

• Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.   

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για πελάτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην τράπεζα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Να θυμίσουμε ότι στα τέλη Ιουλίου η Εθνική Τράπεζα είχε επίσης ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πελατών της που ανταποκρίνονται με συνέπεια στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων τους. Τότε το υπουργείο Οικονομικών είχε καλέσει και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. 

naftemporiki.gr 

 

 

 

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς