ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Αυξήθηκε κατά 50% η κίνηση δεδομένων από την Cosmote

Πρωτιά στην πληθυσμιακή κάλυψη FTTH
Τρίτη, 10 Σεπ 2019 10:44 UPD: 16:05
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Από την έντυπη έκδοση

Σημαντική αύξηση της κίνησης δεδομένων το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Cosmote. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου, η συνολική κίνηση δεδομένων παρουσίασε αύξηση σχεδόν 50% στην κινητή -με την κίνηση μέσω COSMOTE 4G/4G+ να διπλασιάζεται- και 35% στη σταθερή - με την κίνηση μέσω COSMOTE Fiber να σημειώνει αύξηση 70%. Η συνολική κίνηση στο δίκτυο COSMOTE κινητής άγγιξε τα 50 Petabytes. Τα νέα πακέτα GIGA MAX συνέβαλαν στην αύξηση 50% της κίνησης, αφού επέτρεψαν στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ελευθερία το mobile Internet. 

Οι ξένοι επισκέπτες που εξυπηρετήθηκαν από το δίκτυο της COSMOTE κινητής αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κυρίως από χώρες της Ε.Ε. όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία. Πάνω από 85% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018, σημείωσε η κίνηση mobile data από επισκέπτες χωρών εκτός Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ΟΤΕ είναι πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη FTTH (δίκτυο οπτικών ινών έως τα σπίτια). Συνολικά, το 65% των συνδέσεων έχει πρόσβαση σήμερα σε ταχύτητες έως 200Mbps και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες, μέσω FΤTC και FTTH.

Σχετικά σύμβολα

Σύμβολο
Τιμή
Διαφορά %

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς