ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Νέο ράλι για τη στερλίνα

Δευτέρα, 09 Σεπ 2019 14:43 UPD: 14:57
shutterstock /

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο σκαρφάλωσε σήμερα η στερλίνα, χάρη σε προσδοκίες ότι θα αποτραπεί τελικά μία έξοδος χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να μπλοκάρει μία τέτοια εξέλιξη και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε σήμερα ότι στόχος του είναι να έχει μία συμφωνία για το Brexit πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου. 

Στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό ομόλογό του ο κ. Τζόνσον, το βρετανικό νόμισμα παρουσιάζει τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των νομισμάτων των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G-10). Είχε εξάλλου ήδη λάβει ώθηση από τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ τον Ιούλιο, τα οποία και ήρθαν να περιορίσουν τους φόβους για ύφεση της βρετανικής οικονομίας. 

H στερλίνα ενισχύεται 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2385 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Ιουλίου. Παράλληλα καταγράφει κέρδη 0,7% και έναντι του ενιαίου νομίσματος των 19 χωρών της Ευρωζώνης, με την ισοτιμία στις 89,17 πένες ανά ευρώ. 

naftemporiki.gr 

TAGS

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς