ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Αρχές του 2020 ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα ΟΛΘ

Αρχές Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός με προοπτική το project να ολοκληρωθεί το α' εξάμηνο του 2023
Δευτέρα, 09 Σεπ 2019 18:58
INTIME NEWS / ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 αναμένεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο ανάδοχος για τα έργα στον 6ο προβλήτα του ΟΛΘ Α.Ε., όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Θεοφάνης, στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της εταιρείας στην 84η ΔΕΘ, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη, το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, με προοπτική το project να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στο πρώτο εξάμηνο του 2023, επιτρέποντας τον ελλιμενισμό πλοίων κύριων γραμμών (mainliners) μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, χωρητικότητας μέχρι 18.000 TEUs (μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων).

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, το έργο είναι εφικτό να τελειώσει σε τρία χρόνια, 36 μήνες, άρα στη χειρότερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί το αργότερο στο πρώτο εξάμηνο του 2023, αν και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί το 2022.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την κοινοπραξία μας, να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα τα έργα που θα δώσουν στο λιμάνι την πραγματική του θέση στη Βαλκανική και ευρύτερα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη θέση ενός ουσιαστικού μεγάλου λιμενικού κέντρου. Ήδη προχτές υπογράφηκε με τη Hill International NV - Ρόγκαν και Συνεργάτες Α.Ε. η σύμβαση για την τελική επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης, τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού και το project management της 6ης προβλήτας. Αυτό είναι το πρώτο τελικό βήμα -γιατί ήδη υπάρχει ανεξάρτητος μηχανικός- για να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού και τη δημοπράτηση του έργου» σημείωσε ο κ. Θεοφάνης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΘ Α.Ε., συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 180 εκατ. αφορούν τις υποχρεωτικές επενδύσεις), ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, στο μερίδιο που του αναλογεί, το υπουργείο θα στηρίξει έμπρακτα την επένδυση και θα απλουστεύσει και επιταχύνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Σχετικά σύμβολα

Σύμβολο
Τιμή
Διαφορά %

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς