ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Αγορές: Η νευρικότητα επιστρέφει στην Ευρώπη

Πέμπτη, 22 Αυγ 2019 13:42 UPD: 13:55
REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Ελαφρά νευρικότητα και μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, στον απόηχο και των πρακτικών της Federal Reserve, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας διχάστηκαν στην απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων, αλλά συμφώνησαν ότι αυτή δεν σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου επιθετικού γύρου χαλάρωσης.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι σταθερά στραμμένα και στα δεδομένα για την «υγεία» της Ευρωζώνης, που επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση του μεγάλου ασθενή, της Γερμανίας, επιδεινώνεται. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,28%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,5% μετά και το σήμα, που έστειλε το Παρίσι στον Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κάποια υποχώρηση στη συμφωνία για το Brexit. Στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,35%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο DAX παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στο Νότο. Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς ενισχύεται η αίσθηση ότι η κυβερνητική κρίση θα μπορούσε τελικά να βγει και σε καλό για την ιταλική οικονομία, o FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο 0,5%. Σε θετικό έδαφος διατηρείται και ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε μία σχετικά υποτονική συνεδρίαση, με τον τζίρο κοντά στα 16 εκατ. ευρώ, ο Γ.Δ. ενισχύεται 0,15% στις 834 μονάδες. 

naftemporiki.gr 

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς