Χατζηδάκης: Ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει ακόμη ένα χρόνο

Τετάρτη, 21 Αυγ 2019 16:39 UPD: 17:15
Την ασφυκτικη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ο ΧΥΤΑ Φυλής περιέγραψε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στο χώρο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης 
 
Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει μόλις ένα χρόνο ζωής, εφόσον αξιοποιηθεί ένας χώρος που βρίσκεται εντός των ορίων του ΧΥΤΑ. 
 
 «Αθροιστικά μπορούμε να μιλάμε για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής καλώς εχόντων των πραγμάτων για ένα έτος! Απαιτείται επομένως μια ριζική λύση προκειμένου οι Αθηναίοι να μην βρεθούν απέναντι σε βουνά σκουπιδιών» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
 
«Αυτή η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κλπ.)» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης ενώ διαβεβαίωσε πως το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, θα ξεκινήσει συζητήσεις άμεσα για το θέμα. 
 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Περιβάλλον

Προτεινόμενα για εσάς