Νέα αιματοχυσία στο Αφγανιστάν μετά το μακελειό σε γάμο

Τουλάχιστον 32 νεκροί σε σειρά εκρήξεων
Δευτέρα, 19 Αυγ 2019 13:38 UPD: 13:43
REUTERS / PARWIZ

Νέες επιθέσεις δοκιμάζουν σήμερα το Αφγανιστάν,μετά το μακελειό σε τελετή γάμου το βράδυ του Σαββάτου- για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Η χώρα θα έπρεπε να γιορτάζει την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Βρετανία, αλλά βυθίζεται και πάλι στο πένθος. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί σε εκρήξεις αυτοσχέδων μηχανισμών, που σημειώθηκαν σε εστιατόρια και πλατείες στην πόλη Τζαλαλαμπάντ. Δεκάδες και οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά. 

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις νέες πολύνεκρες επιθέσεις. Οι υποψίες ωστόσο στρέφονται και πάλι στο ISIS ή τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Σε όλη τη χώρα οι Αφγανοί γιορτάζουν τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας τους από τη Βρετανία.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της χώρας, Γάνι καταφέρθηκε τόσο εναντίον του ISIS, διαβεβαιώνοντας ότι η μάχη εναντίον του θα συνεχιστεί όσο και κατά των Ταλιμπάν, που όπως είπε «έθεσαν τα θεμέλια για τους φρικτούς φόνους» και «προσφέρουν διαρκώς πλατφόρμα δράση στους τρομοκράτες». 

Ο Γάνι απέφυγε την όποια αναφορά στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ταλιμπάν και Ουάσιγκτον, για τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει πει ότι βρίσκονται «σε καλό δρόμο». 

naftemporiki.gr

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς