ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Γ. Βρούτσης: Επαναφέρουμε την «ασπίδα» των εργαζομένων- αναδρομικά το πλαφόν στις χρυσές συντάξεις

Παρασκευή, 09 Αυγ 2019 10:13 UPD: 10:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την την κατάθεση των δύο τροπολογιών για τις συντάξεις και τις απολύσεις απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι στα συγκεκριμένα ζητήματα δεν μπορούσε η κυβέρνηση να επιτρέψει να κλείσει η Βουλή και να τα αντιμετωπίσει τον Σεπτέμβριο. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, o κ. Βρούτσης υπογράμμισε επίσης πως η περικοπή των λεγόμενων χρυσών συντάξεων θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ υποστήριξε ότι με την δεύτερη τροπολογία ισχυροποιείται το εργατικό Δίκαιο συνολικά. 

«Το θέμα με τις περίφημες χρυσές συντάξειςτου ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια ανοιχτή πληγή για το υπουργείο. Δεν ήταν ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο να δοθούν. Υπήρχε τρία χρόνια με το νόμο Κατρούγκαλου και τακτοποιήθηκε χθες» είπε χαρακτηριστικά. «Αν περάσουμε τις 25 Αυγούστου που θα ξανά ανοίξει η Βουλή, έχουμε πληρωμή συντάξεων. Για αυτό ήταν χθες επείγον να υπάρξει η τροπολογία για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να μην υπάρξει άλλη πληρωμή συντάξεων» συμπλήρωσε. 

Κληθείς να διευκρινίσει εάν θα έχει αναδρομικότητα το μέτρο, τόνισε πως  «δεν θα ήταν κοινωνικά δίκαιο να παραμείνουν αυτές οι συντάξεις». Θα υπάρξει, εξήγησε, μείωση καταβολής στις συντάξεις σε ποσοστό 20% μέχρι να καλυφθεί η διαφορά.

Όσον αφορά στην τροπολογία τις απολύσεις, είπε: «Αν το πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στήριζε τους εργαζόμενους θα έφερνε το νομοσχέδιο νωρίτερα κι όχι τον Μάιο του 2019».

Τόνισε δε ότι μετά την ψήφιση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 17.000 και μέχρι και τον Ιούλιο υπήρξε αύξηση των απολύσεων σε κάθε μήνα.

«Η διάταξη λειτούργησε αντίθετα. Επαναφέρουμε την προστατευτική ασπίδα του εργαζόμενου» τόνισε ο υπουργός. 

naftemporiki.gr

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς