Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Δευτέρα, 05 Αυγ 2019 21:10 UPD: 21:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό Ξυλόκαστρου, στην Κορινθία.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες, 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες.

«Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κοινότητα του Ελληνικού» αναφέρει, σε δήλωσή του, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη, στις περιοχές της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νότιου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, πλην νήσου Ρόδου) και Κρήτης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ΓΓ Πολιτικής έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς