Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θυμάται το Μάτι και τις ιστορίες των ανθρώπων που βοήθησε

Τετάρτη, 24 Ιουλ 2019 14:28 UPD: 14:31
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Τις ιστορίες των πυρόπληκτων που έχασαν τα πάντα και σήμερα προσπαθούν να «ξαναχτίσουν» τις ζωές τους θυμάται η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έναν χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που έγινε η αιτία να χαθούν 102 ψυχές.

Μια από τις δεκάδες ιστορίες από τις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής είναι και αυτή της οικογένειας Δουκουδάκη. Το σπίτι του Σπύρου Δουκουδάκη και της κόρης του Όλγας καταστράφηκε ολοσχερώς από την φονική πυρκαγιά. Τον περασμένο Δεκέμβρη επέστρεψαν στο Μάτι, μάζεψαν ό,τι γλίτωσε από τις φλόγες και φύτεψαν δέντρα με την ελπίδα στις στάχτες και τα αποκαΐδια να δουν να ξεπροβάλει ξανά η ζωή.

Κοντά στην οικογένεια Δουκουδάκη και στις εκατοντάδες πυρόπληκτες οικογένειες των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα βρέθηκε, από τη πρώτη στιγμή, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – I.O.C.C. με μια σειρά από ειδικά προγράμματα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και διαβίωσης.

Ο IOCC, ο οποίος στηρίζει επί επτά χρόνια τα προγράμματα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», ηγήθηκε της προσπάθειας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών, μαζί με τον οργανισμό Leadership 100, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και χιλιάδες Έλληνες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεισέφερε οικονομικά για να επουλωθούν οι πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς