ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

HSBC: Ευνοϊκότεροι όροι για στεγαστικά δάνεια

Παρασκευή, 19 Ιουλ 2019 18:22 UPD: 22/07/2019 13:26
EPA / WALLACE WOON

Νέους ευνοϊκότερους όρους για τα στεγαστικά της δάνεια ανακοίνωσε η HSBC . Η τράπεζα, η οποία επανεκκίνησε πρόσφατα τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, γνωστοποίησε συγκεκριμένα ότι αυξάνει, υπό προϋποθέσεις, τη μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων από 15 σε 25 έτη και το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης στο 75% της αξίας του ακινήτου.

Τα στεγαστικά δάνεια της HSBC παρέχουν χρηματοδότηση για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ανακαίνιση και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Tο περιθώριο των επιτοκίων ξεκινά από 2,75% για μεταφορά δανείου από άλλη τράπεζα και από 3,50% για νέο δάνειο.

Βασικά χαρακτηριστικά 

Ειδικότερα, στα δάνεια για αγορά κατοικίας και μεταφορά δανείων από άλλη τράπεζα παρέχεται:

  • Χρηματοδότηση έως 60% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου έως 25 έτη
  • Χρηματοδότηση έως 70% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου έως 15 έτη
  • Χρηματοδότηση έως 75% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου έως 10 έτη.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια για εργασίες ανακαίνισης παρέχεται χρηματοδότηση έως 50% της αξίας της ανακαίνισης, (ποσό δανείου έως 60.000 ευρώ και διάρκεια έως 10 έτη). 

«Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της HSBC Beyond the Bricks που δημοσιεύσαμε πρόσφατα οι καταναλωτές δείχνουν ξανά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά του δικού τους σπιτιού. Και στην Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, παρατηρείται ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αγορά κατοικίας. Διαπιστώνοντας λοιπόν, αυτή την τάση αποφασίσαμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά μας δάνεια, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των πελατών μας» δήλωσε ο Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC.

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς