ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Αλλαγές στο δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας

Αποχώρησαν τέσσερα μέλη - Πρόταση για αντικατάσταση στην επόμενη γ.σ. των μετόχων
Πέμπτη, 11 Ιουλ 2019 10:17 UPD: 10:17
SOOC / Nikos Libertas

Από την έντυπη έκδοση

Άρχισαν οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατ’ αρχήν με αποχώρηση τεσσάρων μελών, που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο μετασχηματισμού της ΕΤΕ και σε συμφωνία με το ΤΧΣ και τους θεσμούς.
Η τράπεζα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε χθες ότι λαμβάνοντας υπόψη τις νέες στρατηγικές επιδιώξεις όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην επενδυτική κοινότητα κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επενδυτές τη 16η Μαΐου 2019, εργάζεται από κοινού με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την εξέταση και περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης του διοικητικού συμβουλίου. 

Η τράπεζα ενημέρωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (σ.σ.: χθεσινής) του διοικητικού της συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. - της κας Eva Cederbalk, του κ. Χάρη Μάκκα και του κ. Ιωάννη Ζωγραφάκη. 

Περαιτέρω, ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, όπως ήταν προγραμματισμένο, δεν θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες ως εκτελεστικό μέλος, παραμένοντας γενικός διευθυντής της Τράπεζας και Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, με τα ίδια καθήκοντα. 
Η τράπεζα ευχαριστεί θερμά τα απερχόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη σημαντική τους προσφορά στις εργασίες της τράπεζας. 

Ως μέρος του συνολικού σχεδίου της τράπεζας για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δομής εταιρικής διακυβέρνησης, η τράπεζα σκοπεύει να προτείνει νέα μέλη Δ.Σ. στην ερχόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, τόσο για την αντικατάσταση των μελών που αποχωρούν όσο και για την περαιτέρω προσθήκη μελών στο Δ.Σ.

Σχετικά σύμβολα

Σύμβολο
Τιμή
Διαφορά %

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς