Κλοπ: «Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος»

Παρασκευή, 31 Μαϊ 2019 20:36 UPD: 20:39
Action Images via Reuters / CRAIG BROUGH

Κανένα πλεονέκτημα δεν έχει η Λίβερπουλ σύμφωνα με τον Γιούργκεν Κλοπ στον αυριανό (1/06) τελικό του Champions League έναντι της Τότεναμ.

Ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι ο κόσμος θα δει μία εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης στον περυσινό καταληκτικό αγώνα, ωστόσο, απέφυγε να κάνει προγνωστικά αναγνωρίζοντας τη δυσκολία που θα έχει το ματς με τους «πετεινούς».

«Οι τελικοί ήταν και θα είναι πάντα διαφορετικοί. Έχουμε έρθει εδώ με μία διαφορετική ομάδα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ο αντίπαλος είναι διαφορετικός. Αν θα ήμουν ο λόγος για να χάσουμε έξι τελικούς στη σειρά, τότε όλοι πρέπει να ανησυχούν πραγματικά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε έχουμε πάντα την ευκαιρία και έτσι το βλέπουμε πραγματικά. Ότι ήρθαμε εδώ, έχοντας μάθει από τα λάθη μας.

Μάθαμε πολλά από το περσινό τελικό. Πολλοί παίκτες έχουν συνεργαστεί μαζί για τρία χρόνια, μερικοί παίκτες έχουν συνεργαστεί για ένα χρόνο. Φέτος μάθαμε πολλά, είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Ο τελικός δεν ήταν πολύ σημαντικός για τη βελτίωση μας, ήταν σαν αφετηρία για τα επόμενα βήματα. Αυτό το είδαμε, έτσι θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό κάναμε», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γερμανός προπονητής.

Για το πόσο κι αν έχει «μεγαλώσει» η ομάδα τον τελευταίο χρόνο:
«Είμαστε πολύ πιο ώριμοι. Μία διαφορετική ομάδα. Το καλό με το να μεγαλώνεις, από όλες τις οπτικές γωνίες, είναι ότι είμαστε ένας χρόνο ακόμη πιο μεγάλοι. Έχουμε παίκτες με 50 αγώνες στα πόδια τους, με περισσότερη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και ήταν μαζί σε διαφορετικές καταστάσεις πιο συχνά. Πέρυσι παίξαμε απέναντι στο φαβορί. Αυτό επίσης μας βοήθησε. θα μπορούσα να πω ότι εκπλαγήκαμε που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Όμως, θα πρέπει και αύριο να είμαστε συνεπείς.»

Για το αν κάποια ομάδα έχει πλεονέκτημα στη νοοτροπία:

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτώ. Αν νομίζω ότι η Τότεναμ είχε πλεονέκτημα, θα ήμουν τρελός. Και αν θα έλεγα ότι το πλεονέκτημα είναι στη δική μας ομάδα, θα ήμουν επίσης τρελός. Δεν το σκεφτόμαστε αυτό, δεν πρόκειται για πλεονέκτημα. Αύριο θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτό το πλεονέκτημα. Ξέρω ότι οι δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως είμαστε το φαβορί, επειδή είμαστε πιο μπροστά στο πρωτάθλημα. Αν είδατε, όμως, τα ματς με την Τότεναμ και τα δύο τελείωσαν με σκορ 2-1. Ιδιαίτερα στην έδρα μας κερδίσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Οπότε κανείς δεν έχει το πλεονέκτημα πριν τον αγώνα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό το πλεονέκτημα.»
 

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς