Βαρβαγιάννης: Mε περισσότερα από 159 χρόνια συνεχούς παρουσίας

Ένα σπάνιο παράδειγμα οικογενειακής επιχείρησης
Παρασκευή, 31 Μαϊ 2019 10:58 UPD: 04/06/2019 10:13

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

1860 ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης με καταγωγή από τη Νάξο και την Άνδρο φτάνει στην εύφορη γη του Πλωμαρίου Λέσβου φορτωμένος με τις εμπειρίες και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας. Από το μικρό λιμάνι ξεκινούσαν λογιών-λογιών καΐκια για να μεταφέρουν προϊόντα σε Ρουμανία και Ρωσία μέχρι τα βάθη της Μαύρης θάλασσας. Η καρπερή γη του νησιού, με το εξαίσιο κλίμα, την αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και δεκάδων άλλων αρωματικών φυτών που φυτρώνουν εκεί, μαζί με το πλούσιο σε μεταλλικά άλατα νερό του Πλωμαρίου, συνδυάστηκαν με τα μυστικά του Βαρβαγιάννη και δημιούργησαν ένα μοναδικό ούζο. Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, μια αμιγώς οικογενειακή εταιρεία, 100% ελληνική, που δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1860 στο ακριτικό Πλωμάρι της Λέσβου, στο τιμόνι της οποίας σήμερα είναι η 5η & η 6η γενιά, πάνω από ενάμιση αιώνα προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά ένα παραδοσιακό, αυθεντικό ούζο από 100% απόσταξη.

ΑΓΟΡΑ

Πιστοί φύλακες της παράδοσης πλέον των 159 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα ίδια πάντα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Χάρη στην καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, που συνεχίζει να δίνει έξι γενιές αργότερα, το νόημα της ποιότητας και της γεύσης στο Ούζο Βαρβαγιάννη. 
Το Ούζο Βαρβαγιάννη ανήκει στην ανώτερη κατηγορία καθόσον προέρχεται από απόσταγμα 100% και τυγχάνει επίσης προστατευόμενης ονομασίας γεωγραφικής ένδειξης, καθώς αποστάζεται και εμφιαλώνεται στην περιοχή του  Πλωμαρίου.

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση Βαρβαγιάννη συνεχίζει την παράδοση στο ποιοτικό ούζο εφαρμόζοντας συστήματα όπως ISO 9001:2015 & ISO 22000:2005 (με πιστοποίηση από την EUROCERT AE) για την ασφάλεια των ποτών και το σύστημα ΝΑΙΑΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αφορά τις υπεύθυνες επιχειρήσεις και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον ακολουθώντας με πίστη τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές εδώ και 159 χρόνια πριν. 

Το 2016 το «ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ» εντάχθηκε στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την κοινότητα των εταιρειών με πιστοποιημένη την ελληνικότητα και την επιλογή της στις κορυφαίες εταιρικές επωνυμίες στην Ελλάδα (Corporate Superbrands Greece) για το 2016 στην κατηγορία αλκοολούχα ποτά, στα πλαίσια διαγωνισμού του καταξιωμένου παγκόσμιου θεσμού των SUPERBRANDS. Το 2018 μία νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό της με την επιλογή της στη λίστα των υγιέστερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων της Ελλάδας στον θεσμό DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2018, βραβείων επιχειρηματικής αριστείας που απονέμει εδώ και 15 χρόνια η εταιρεία NEW TIMES PUBLISHING. 

Η εφαρμογή των ανωτέρω συστημάτων ISO 9001:2015 & ISO 22000:2005 έδωσε νέα δυναμική στη λειτουργία της εταιρείας, καθώς επίσης διευκόλυνε και διεύρυνε τις πωλήσεις στο εσωτερικό, ιδιαίτερα δε στο εξωτερικό με αύξηση 20% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Στην παρούσα συγκυρία η εταιρεία έχει πανελλαδική κάλυψη με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, ενώ οι εξαγωγές της παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση και σε νέες αγορές όπως Ισραήλ, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και επαναληψιμότητα στους παλιούς πελάτες σε 20 χώρες, σε Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, ΗΠΑ.

ΑΞΙΕΣ- ΟΡΑΜΑ

Η αποσταγματοποιία ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ συνεχίζει στο ακριτικό Πλωμάρι της Λέσβου να προσφέρει στους λάτρεις του ποιοτικού ούζου ένα μοναδικό απόσταγμα 100%, διατηρώντας με ευλάβεια τις διαχρονικές αρχές του ιδρυτή της, σεβασμό στην παράδοση, προσήλωση στην ποιότητα, αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθιστώντας το Ούζο Βαρβαγιάννη σημείο αναφοράς. 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

Το 1996 ιδρύθηκε το πρώτο θεματικό Μουσείο Ούζου παγκοσμίως πλάι στα αποστακτήρια Βαρβαγιάννη, όπου ξεκουράζονται οι πρώτοι αποστακτήρες της Οικογένειας Βαρβαγιάννη. 

Στο μουσείο της οικογένειας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, γίνονται επισκέψεις σχολείων στα πλαίσια περιβαντολλογικής εκπαίδευσης, αλλά και τουριστών. 

Αφιερώματα