Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων: Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων με 115 χρόνια ζωής

Παρασκευή, 31 Μαϊ 2019 11:06 UPD: 04/06/2019 10:52

Με οργανωμένη εξαγωγική δραστηριότητα από τη δεκαετία του 1950, η Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρίες τυποποιημένου ελαιολάδου στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής της και τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν σημαντικό εξαγωγικό φορέα που συμβάλλει στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια των 115 χρόνων της, η Μινέρβα έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Αντίστοιχα, η εξαγωγική της δράση καλύπτει ένα ολοκληρωμένο καλάθι ελληνικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων το ελαιόλαδο, η φέτα, τα βιολογικά προϊόντα και το ξίδι, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους ξένους καταναλωτές να γνωρίσουν την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Βασικός πυλώνας στο καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων είναι τα βιολογικά προϊόντα, που εκφράζουν τις βασικές αξίες της Μινέρβα, όπως είναι ο σεβασμός στον Έλληνα παραγωγό, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την ελληνική φύση και η διαφάνεια πάνω στην ποιότητα των πρώτων υλών. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται προϊόντα όπως η βιολογική φέτα, το βιολογικό ελαιόλαδο και φυσικά το αειφόρο ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά μέσω πιστοποιημένων ορθών αγροτικών πρακτικών. 

Η εξαγωγική δραστηριότητα της Μινέρβα αναπτύσσεται σταθερά, καλύπτοντας σήμερα το 12% του συνολικού κύκλου εργασιών της. Στόχος παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση του δικτύου με νέες συνεργασίες στο εξωτερικό, ενώ έμφαση δίνεται στις εύρωστες οικονομικά αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης καθώς και της βόρειας Αμερικής.

Αφιερώματα