ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Διπλασίασαν το δίκτυό τους τα γαλακτοπωλεία Στάμου

Εμφανίζουν δυναμική τζίρου της τάξεως των 12,2 εκατ. ευρώ
Κυριακή, 14 Απρ 2019 22:11

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Με πέντε νέα σημεία έχει ενδυναμωθεί η παρουσία των γαλακτοπωλείων Στάμου στην Αττική σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους από τη στιγμή που η γαλακτοβιομηχανία πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας Γιώτης.

Με πλέον πρόσφατο το νέο κατάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων που ξεκίνησε τη λειτουργία του προ ολίγων ημερών, τα γαλακτοπωλεία Στάμου μετρούν σήμερα παρουσία σε έντεκα σημεία: Άνοιξη, Άνω Γλυφάδα, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά, Νέο Ηράκλειο, Νίκαια, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Πανόρμου και Χαλάνδρι. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που κινείται σε ακολουθία με την εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της Γιώτης να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, και δη στα παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και στα γλυκά επιδόρπια στα οποία έχει σημαντική εμπειρία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται εντός του έτους να λειτουργήσει και ακόμα ένα νέο γαλακτοπωλείο. Μέχρι στιγμής η «εξάπλωση» της Στάμου κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει πρόθεση για δραστηριοποίηση και σε άλλους νομούς.  

Εδραίωση

Το βέβαιο είναι ότι η γαλακτοβιομηχανία κινείται σε αναπτυξιακό άξονα, με τους σχεδιασμούς πέρα από τα νέα σημεία πώλησης να περιλαμβάνουν τη μεγιστοποίηση της δυναμικής της μονάδας στο Μενίδι. Σε προϊοντικό επίπεδο, προτεραιότητα είναι η εδραίωση των ήδη υπαρχόντων κωδικών, ωστόσο οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν και τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων, που θα βασίζονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. 

Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που έχουν προβλεφθεί στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της γαλακτοβιομηχανίας Στάμου, η Γιώτης κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Να υπενθυμιστεί ότι ούτε το τίμημα της εξαγοράς γνωστοποιήθηκε ποτέ. Ενδεικτικά, πάντως, στον βαθμό που το εκτιμώμενο κόστος για τη δημιουργία ενός γαλακτοπωλείου υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 100-120 χιλ. ευρώ, μέχρι στιγμής, η διεύρυνση του δικτύου της Στάμου φέρεται να έχει απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως του 0,5 εκατ. ευρώ.

Ανεξάρτητη δραστηριότητα

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Στάμου εμφανίζει μια δυναμική τζίρου της τάξεως των 12,2 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του 2017 (επίδοση ενισχυμένη κατά 11% σε σχέση με το 2016), ενώ η προ φόρων κερδοφορία στην ίδια χρήση άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ. Από τον περσινό Ιούνιο πέρασε στον έλεγχο της Γιώτης, ωστόσο η γαλακτοβιομηχανία διατηρεί ανεξάρτητη τη δραστηριότητά της. Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των προϊόντων, πέρα από τα γαλακτοπωλεία,  γίνεται στην πλειονότητα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για την προμήθεια του γάλακτος η εταιρεία συνεργάζεται με συγκεκριμένες κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, καθώς και στις παρυφές του νομού Αττικής, οι οποίες παράγουν γάλα αποκλειστικά για λογαριασμό της Στάμου.

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς