ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Γκοσν: Μένει εκτός και του Δ.Σ. της Nissan

Δευτέρα, 08 Απρ 2019 10:50 UPD: 12:19
REUTERS / Philippe Wojazer

Οι μέτοχοι της Nissan ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του Κάρλος Γκοσν συνολικά από το διοικητικό συμβούλιο. Ο 65χρονος που την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη και πάλι από τις ιαπωνικές αρχές για οικονομικές ατασθαλίες, είχε τον περασμένο Νοέμβριο, λίγο μετά την πρώτη σύλληψή του χάσει τον τίτλο του προέδρου του Δ.Σ. Τώρα ολοκληρώνεται η έξοδος από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, για την οποία είχε θεωρηθεί «σωτήρας» τη δεκαετία του 1990. 

Οι μέτοχοι ψήφισαν επίσης υπέρ της απομάκρυνσης του Γρεγκ Κέλι, πρώην στενού συνεργάτη του Γκοσν, ενώ επέλεξαν να εντάξουν στο Δ.Σ. τον Ζαν Ντομινίκ Σενάρτ, πρόεδρο της Renault, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι η συμμαχία με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει συνέχεια ακόμη και μετά την πτώση του αρχιτέκτονά της.

Ο Γκοσν αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους παρατυπία, ενώ χαρακτηρίζει την τελευταία σύλληψή του εξοργιστική και εκδικητική. Ο δικηγόρος του σχολίασε πως είναι πρωτάκουστο να συλλαμβάνεται κάποιος που έχει αφεθεί με εγγύση μόλις ένα μήνα νωρίτερα

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΒΒC

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς