Κρήτη: Σε Πλατανιά και Βρύσες Χανίων στήνονται γέφυρες του στρατού

Τετάρτη, 27 Φεβ 2019 08:45 UPD: 08:47
zarpanews.gr /

Στον Πλατανιά και τις Βρύσες Κυδωνίας θα τοποθετηθούν σήμερα οι δύο γέφυρες που παραχώρησαν οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού στην Κρήτη μετά τις καταστροφές που υπέστη το οδικό δίκτυο των Χανίων, ενώ αρχίζει και η καταγραφή των ζημιών και η σύνταξη τεχνικών δελτίων για την αντιμετώπιση τους.

Η απόφαση για τις γέφυρες ελήφθη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Αποστολάκη ύστερα  από αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Αποστολάκης χθες βρέθηκε στην Κρήτη όπου σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έκανε αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

 Σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη. Απλά θα δούμε πώς θα στήσουμε τώρα το επιτελείο».

Στα Χανιά οι στρατιωτικές γέφυρες για να τοποθετηθούν στα κατεστραμμένα σημεία

Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, στόχος είναι να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ό,τι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Παράλληλα, από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών και η σύνταξη τεχνικών δελτίων για την αντιμετώπισή τους, όπως αποφάσισε χθες το Συντονιστικό, στο οποίο μετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης, μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, στελέχη του στρατού, του ΟΑΚ και άλλων υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως όλα τα ενεργειακά προβλήματα στον νομό.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς