ΗΠΑ: Ο Τζούλιαν Κάστρο διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για το 2020

Σάββατο, 12 Ιαν 2019 13:50 UPD: 13:53
REUTERS / Jonathan Bachman

O Tζούλιαν Κάστρο, πρώην υπουργός Στέγασης των ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του 2020. Θα κηρύξει έτσι την έναρξη μίας κούρσας, στην οποία όπως φαίνεται θα επιχειρήσουν πολλοί να αναμετρηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

0 44χρονος Κάστρο, εγγονός Μεξικανών μεταναστών, διετέλεσε υπουργός επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα και εδώ και καιρό θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα των Δημοκρατικών. Θα προσπαθήσει πάντως να παρουσιαστεί ως outsider της αριστερής πτέρυγας, που έρχεται για να δώσει μάχη απέναντι σε ισχυρά ονόματα.

Σε συνέντευξή του στο ABC υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος «του ενός θέματος». Όπως είπε έχει ένα ευρύτερο όραμα για το μέλλον της χώρας του. Στόχος του είναι να είναι η «πιο υγιής, δίκαιη και ευημερούσα χώρα». 

Δημόσια περίθαλψη για όλους

Ο Κάστρο τάσσεται υπέρ της πρότασης του «Μedicaire για όλους», σύμφωνα με την οποία θα προωθηθεί ένα εθνικό σχέδιο υγείας που θα επιτρέπει σε όλους να εντάσσονται στο δημόσιο σύστημα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία διχάζει ακόμη και τους Δημοκρατικούς, με πιο μετριοπαθή στελέχη να τάσσονται υπέρ μίας λιγότερο ριζοσπαστικής προσέγγισης.

Πηγή: Reuters

TAGS

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς