ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Τράπεζες, χρηματιστηριακές βάζουν μαχαίρι στις θέσεις εργασίας

Παρασκευή, 11 Ιαν 2019 14:39 UPD: 14:40
REUTERS / YUYA SHINO

Τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού, hedge funds και άλλες επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου δέχονται πιέσεις από την επιβράδυνση της οικονομίας και την έντονη αναταραχή στις αγορές, ενώ επηρεάζονται σαφώς και από παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας όπως το Brexit.

Επιστρατεύουν την τεχνολογία προεκιμένου να μειώσουν κόστη και οι κινήσεις τους μεταφράζονται σε νέο μαχαίρι στις θέσεις εργασίας, που ήδη περιορίστηκαν αισθητά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2019 αρκετές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές. 

H ΒlakcRock ανακοίνωσε ότι θα κόψει το 3% του παγκόσμιου δυναμικού της δηλαδή περίπου 500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές από το 2016 στην κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού του πλανήτη. Η State Street, έχει αρχίσει να περιορίσει τις τάξεις των ανώτερων διοικητικών θέσεων κατά 15%, ενώ η AQR Capital προχωρά επίσης σε περικοπές επικαλούμενη τις απογοητευτικές επιδόσεις του 2018. 

Στην πολωνική μονάδα της ισπανικής Santander, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, το προσωπικό θα μειωθεί κατά 11%- γεγονός που μεταφράζεται σε μαχαίρι σε 1.400 θέσεις. Η Caixabank έχει επίσης επαφές με τα συνδικάτα, για μειώσεις προσωπικού, σύμφωνα με την Servimedia. Σε σημαντική μείωση του προσωπικού της στην Ευρώπη προχωρά και η Nomura. 

Πηγή: Bloomberg 

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς