Προβλήματα και την Πέμπτη σε 28 Νομούς από την κακοκαιρία

Πέμπτη, 10 Ιαν 2019 18:02 UPD: 21:34
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετού

Αποκλεισμένα από το χιόνι είναι το βράδυ της Πέμπτης δύο χωριά στον Νομό Γρεβενών (Μικρολίβαδο, Μεσολούρι), αντιθέτως σε άλλα δύο (Μικρολίβαδο, Δοτσικό) η πρόσβαση αποκαταστάθηκε.

Για άλλη μία ημέρα σε δεκάδες Νομούς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Πιο αναλυτικά η κατάσταση ανά τη χώρα έχει πλέον ως εξής:

  • Στην Αττική, κλειστή εξακολουθεί να είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Αντιθέτως, άνοιξε έπειτα από μέρες η λεωφόρος Χασιάς, που ήταν κλειστή από το ύψος του καταστήματος «Αβράμης» στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.
  • Λόγω χιονιού-παγετού ή και συσσώρευσης υδάτων από βροχοπτώσεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου σε άλλους 16 Νομούς, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε 27 Νομούς.

  • Στη θάλασσα, δεν ισχύει πλέον το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά. Μετά από σχεδόν δύο ημέρες αποκλεισμού από την υπόλοιπη Ελλάδα, άνοιξε το βράδυ και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

    Η γραμμή είχε κλείσει λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 9 μποφόρ. Τέλος και για την ταλαιπωρία πολλών οδηγών που είχαν αποκλειστεί στο λιμάνι της Κυλλήνης καθώς δεν ήταν εφικτό να ταξιδέψουν.

  • Ούτε την Παρασκευή θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Νομό Θεσσαλονίκης. Ο κεντρικός δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κακοκαιρία στο διάστημα 4-9 Ιανουαρίου.

  • Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή τα σχολεία σε όλους τους δήμους του νομού Λάρισας (Λαρισαίων, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων), εξαιτίας του παγετού.

  • Κανονικά, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στο 93,2 χλμ στο ύψος της γέφυρα Μεγανίτη, που είχε διακοπεί το πρωί.

  • Αίρονται λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο. Δράμας-Εξοχής και στην Ε.Ο. Δράμας-Σερρών, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Δράμας-Καβάλας και στην Ε.Ο. Δράμας-Παρανεστίου.

  • Ομοίως, αίρεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων στην Εγνατία Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από κόμβος Τύριας έως κόμβος Παναγιάς, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας, Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου από τη διασταύρωση Στρατοπέδου Φιλιππιάδας έως τη Σήραγγα Κλεισούρας.

naftemporiki.gr

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς