Μαξίμου για Ν. Μανιαδάκη: Ο Αδ. Γεωργιάδης να δώσει πειστικές απαντήσεις

Παρασκευή, 04 Ιαν 2019 14:40 UPD: 14:43
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πειστικές απαντήσεις» από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και από το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Μανιαδάκη ζητεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού παραθέτει σειρά δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη, οι οποίες - όπως αναφέρει - γεννούν κρίσιμα ερωτήματα «στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις». 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Μαξίμου «στις 2 Ιανουαρίου ο αντιρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: 'Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω'». Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Γεωργιάδης βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε: «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλεί τον κ. Γεωργιάδη και τη Ν.Δ. να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

«Γιατί, ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν; Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;».

Καλεί παράλληλα τον κ. Γεωργιάδη «να πει ξεκάθαρα, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα, ν αδηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος».

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς