Φώφη Γεννηματά: Απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη

Παρασκευή, 04 Ιαν 2019 14:11 UPD: 14:14
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για «απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη και να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων» κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο».

Με αφορμή και τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία μιλά για θεσμική εκτροπή, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρατηρεί πως «οι μεθοδεύσεις εντείνονται, με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος».

«Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης» τονίζει, προσθέτοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους δικαίου».

«Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής» διαμηνύει η κ. Γεννηματά.

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς