Ηλεία: Σύλληψη 63 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα

Κυριακή, 23 Δεκ 2018 16:40 UPD: 16:43
hcg.gr /

Στη σύλληψη 63 αλλοδαπών, ενός διακινητή και ενός εμπλεκόμενου Έλληνα, με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα, προχώρησαν στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας, από σκάφος της προαναφερόμενης Αρχής, ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επί αυτού.

Το εν λόγω σκάφος, οδηγήθηκε συνοδεία πλωτών του Λιμενικού στο λιμένα Κατακόλου όπου κατασχέθηκε, ως μέσο παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε φορτηγό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε σε παρακείμενη περιοχή και το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών με σκοπό την επιβίβασή τους στο προαναφερόμενο σκάφος.

Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού οχήματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί σε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς