Εβδομήντα συλλήψεις στα «Κίτρινα Γιλέκα» του Βελγίου

Σάββατο, 08 Δεκ 2018 14:20 UPD: 14:34
REUTERS / YVES HERMAN

​Ομάδες ανθρώπων με κίτρινα γιλέκα διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες με αφορμή τους υψηλούς φόρους και το ακριβό κόστος ζωής, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πόλης.

Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» δεν περιορίζεται στη Γαλλία. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τα τελευταία Σαββατοκύριακα και στις Βρυξέλλες, όπου σήμερα οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη 70 ατόμων. 

Όπως ανακοινώθηκε οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από προληπτικούς ελέγχους. Στην κατοχή των ατόμων, που βρίσκονται υπό κράτηση, εντοπίστηκαν επικίνδυνα αντικείμενα. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα, αλλά ούτε και έχουν σημαδευθεί από βίαια επεισόδια. Μερικές δεκάδες συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες ώρες σε δύο σημεία της πόλης, σε Αρ Λουά και Πορτ ντε Ναμούρ, και η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. 

Οι αστυνομικές αρχές είχαν φροντίσει να έχουν ισχυρή παρουσία γύρω από το τετράγωγο, στο οποίο φιλοξενούνται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα της αστυνομίας.

naftemporiki.gr

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς