Ανώφελη πιθανόν η απώλεια βάρους σε παχύσαρκους ασθενείς προεγχειρητικά

Τετάρτη, 17 Οκτ 2018 12:38 UPD: 12:38
REUTERS / TOBY MELVILLE

Για τους παχύσαρκους και τους υπέρβαρους ασθενείς, είναι συνηθισμένο να αναβάλλονται διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις έως ότου χάσουν βάρος μέσω διατροφής και άσκησης.

Ωστόσο, μία νέα μετα-ανάλυση η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BJS (British Journal of Surgery) έδειξε, ότι οι προεγχειρητικές παρεμβάσεις απώλειας βάρους δεν συσχετίστηκαν με τη μείωση νοσηρότητας ή θνησιμότητας των παχύσαρκων ασθενών, τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όσο και μετά την επέμβαση.

Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να μην προσφέρει τελικά επαρκή οφέλη στην υγεία των ασθενών με κλινικά σημαντική παχυσαρκία, ούτε στη μειώνουν τους κινδύνους κατά τη διάρκεια της επέμβαση και μετά από αυτήν.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Dr. Marius Roman, του Πανεπιστημίου Leicester, στο Ηνωμένο Βασίλειο «Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που οδηγούν στην απώλεια βάρους δεν έχουν δείξει κάποιο όφελος στη μείωση των μετεγχειρητικών αποτελεσμάτων σε αυτούς τους ασθενείς», ενώ ευχαρίστησε το British Heart Foundation για την υποστήριξη και τη βοήθεια που τους παρείχε για να διεξαχθεί η σημαντική αυτή μετα-ανάλυση.

Πηγές:
www.news-medical.net (by James Ives MPsych (Hons)
https://newsroom.wiley.com/press-release/british-journal-surgery/does-weight-loss-surgery-provide-benefits

TAGS

Υγεία

Προτεινόμενα για εσάς