ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Nestlé: Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα

Τετάρτη, 03 Οκτ 2018 18:00 UPD: 18:42
Nikos Kokkinakis

Του Γιώργου Φωκιανού
gfok@naftemporiki.gr

Την ολοκλήρωση της νέας της επένδυσης συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας ανακοίνωσε η Nestlé Ελλάς. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ, και κορυφώνεται με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, των ΜΜΕ και λοιπών φορέων της αγοράς.

naftemporiki.gr

Από αριστερά Γιώργος Σαρρής - Διευθυντής Εργοστασίου, Κώστας Μπακογιάννης -Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Νίκος Εμμανουηλίδης - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Στέργιος Πιτσίορλας – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο εργοστάσιο αυτό, που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestlé Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafé Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά, ενώ με την νέα επένδυση αναμένεται να διπλασιαστέι η παραγωγή της εταιρείας από τους 10.000 τόνους καφέ, σταδιακά στους 20.000 τόνους.

Η Nestlé δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 120 χρόνια, απασχολεί 800 εργαζόμενους και πέρυσι εμφάνισε τζίρο της τάξης των 370 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα ξεκινά από το 1973, ενώ σήμερα λειτουργεί δύο εργοστάσια: του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι η επένδυση της Nestle δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για την εγχώρια οικονομία, επισημαίνοντας ότι «το στοίχημα της ανάπτυξης πρέπει να κερδηθεί». 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας» και προανήγγειλε ότι σύντομα  θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει τη χωροθέτηση στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. 

naftemporiki.gr

Στέργιος Πιτσίορλας – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από τη πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο σχέδιο για τη ρύθμιση και χωροθέτηση του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων σημείωσε «καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μέσω ΣΔΙΤ, που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ. Και περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σχέδιο που μπορεί αν αποτελέσει ατμομηχανή ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας».

«Η επένδυση της Nestlé θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια πολύ μεγάλη νίκη για την εταιρεία,  την ευρύτερη περιοχή και για όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Μιλώντας για την νέα επένδυση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε πως «το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ», συνέχισε και υπογράμμισε πως «η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestlé σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα».

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς