Θεσμοί: Ο στενός διάλογος θα συνεχιστεί - Τον Νοέμβριο η πρώτη τριμηνιαία έκθεση

Δημοσιονομικά και «κόκκινα» δάνεια επί τάπητος στην Αθήνα
Παρασκευή, 14 Σεπ 2018 18:23 UPD: 18:37
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κατάσταση της οικονομίας και οι βασικές προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει στην περίοδο μετά από το πρόγραμμα τέθηκαν επί τάπητος κατά την αποστολή του κουαρτέτου (Ε.Ε., ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) στην Αθήνα, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη φθινοπωρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της Επιτροπής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, εν όψει και της κατάρτισης του σχεδίου δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για την εξυγίανση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι θεσμοί είχαν επίσης συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και ανταλλαγής απόψεων με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των θεσμών, ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί.

Αναφέρεται επιπλέον ότι μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, η Ελλάδα επανεντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής. Σημειώνεται, δε, ότι η Επιτροπή έχει επίσης ενεργοποιήσει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας βάσει του κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 472/2013 για την Ελλάδα, που τέθηκε σε ισχύ με τη λήξη του προγράμματος.

naftemporiki.gr

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς