Ψίθυροι: Stress για το test των 816 μονάδων

Τρίτη, 17 Απρ 2018 07:00

Από την έντυπη έκδοση

- Σύσταση buy για τον τίτλο της Coca Cola EEE Hellenic στο LSE διατηρεί σε έκθεσή της η Deutsche Bank, η οποία προβλέπει ηπιότερη άνοδο μεγεθών σε σχέση με την ισχυρή ανάπτυξη της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα, αναμένει αύξηση πωλήσεων κατά 3,9%, ενώ υπογραμμίζει πως τα μεγέθη της εταιρείας αναμένεται να επιβαρυνθούν από τις επιδόσεις σε Νιγηρία και Ρωσία.

- «Οι πολεμικές ιαχές φαίνεται να μην επηρεάζουν τις αγορές που συνεχίζουν να κάνουν προσπάθεια να κινηθούν ανοδικά μετά τη διόρθωση του τελευταίου διαστήματος. Ο εμπορικός πόλεμος από την άλλη είναι σε εξέλιξη, αν και είναι δεδομένο πως ο Τραμπ θα μετρήσει πολύ προσεχτικά πριν κάνει μεγαλύτερες κινήσεις. Τα πρόσφατα χαμηλά των αγορών παρ’ όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και δεν πρέπει να χαθούν αν δεν θέλουμε να αλλάξει η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση» σχολιάζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance AEΠΕΥ και προσθέτει:

- «Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι, με το ανοδικό κανάλι στη ζώνη του 760 να συντηρείται. Σε εβδομαδιαίο γράφημα χρειαζόμαστε κατοχύρωση του 839 για να πάρουμε και πάλι εβδομαδιαίο αγοραστικό. Μπροστά μας σαν μεγάλα γεγονότα έχουμε τα stress tests του Μαΐου που τα δημοσιεύματα ήδη δείχνουν ότι δεν θα παρουσιάσουν προβλήματα. Από την άλλη, το τρέξιμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι δεδομένο αν η κυβέρνηση θέλει να δοκιμάσει και πάλι μία νέα έξοδο στις αγορές σε φυσιολογικά επίπεδα δανεισμού.

- Πολύ σημαντικό το επίπεδο του 816 για τον γενικό δείκτη μιας και κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης στο 835. Το stop μας ανέβηκε πλέον στις 795 μονάδες, με το επίπεδο του 800 να είναι στήριξη. Σε ό,τι αφορά τον ftse/Large Cap, το stop μας ανεβαίνει πολύ κοντά πλέον στο 2.051, κάτι που μας βοηθάει στη λήψη αποφάσεων. Το 2050-2060 είναι και κύρια στήριξή μας». 

Ζαφ.
izaf@naftemporiki.gr

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς