Προκαταρκτική για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά τα περί χολέρας στο «Έλενα»

Παρασκευή, 20 Οκτ 2017 14:00 UPD: 14:09
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του «Έλενα» προχώρησε στο σφράγισμα της υπόγειας αποθήκης τροφίμων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν στην αποθήκη.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα περί κρούσματος χολέρας σε υπόγειο του μαιευτηρίου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΟ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε τα περί χολέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέφερε τα ακόλουθα: «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας». 

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του «Έλενα» προχώρησε στο σφράγισμα της υπόγειας αποθήκης τροφίμων, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δειγμάτων από νερά που διέρρευσαν εκεί.

Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατήγγειλε ότι «στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας και υπάρχει κίνδυνος για γυναίκες, παιδιά και εργαζόμενους».

 

 

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς