Λακωνία: Εμπορικό πλοίο προσάραξε στη Νεάπολη Βοιών

Κυριακή, 04 Σεπ 2016 20:18 UPD: 20:19
agiosnikolaos.net /

Κατά την προσάραξή του παρέσυρε βράχους από τον βυθό και έβγαλε τους κατοίκους του χωριού έξω από τα απίτια τους, καθώς έφτασε λίγα μέτρα από τις αυλές τους.

Εμπορικό πλοίο με σημαία Τουρκίας προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα στα βράχια ανοικτά του όρμου των Βατίκων, στον οικισμό Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. 

Στο πλοίο «SAFFET BEY», τύπου RO-RO, που ήταν έμφορτο και εκτελούσε δρομολόγιο από την Τεργέστη της Ιταλίας προς τον λιμένα Τσεσμέ της Τουρκίας, επέβαιναν 22 μέλη πληρώματος και τέσσερις επιβάτες, όλοι αλλοδαποί. Κατά την προσάραξή του παρέσυρε βράχους από τον βυθό και έβγαλε τους κατοίκους του χωριού έξω από τα απίτια τους, καθώς έφτασε λίγα μέτρα από τις αυλές τους.

Το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών έφτασε στο σημείο για παροχή συνδρομής με περιπολικό σκάφος, ενώ στο σημείο έπλευσε και το ρυμουλκό «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ». Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. 

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς