Περιβάλλον

brazilia-amazonios-purkagia

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ «Το σπίτι μας καίγεται...»: Η παρέμβαση Μακρόν και η έκρηξη Μπολσονάρου

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Παρίσι και την Μπραζίλια μετά το σήμα κινδύνου που έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν για την τεράστια καταστροφή, που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

groilandia-pagobouno

Το μέλλον της Γης διαγράφεται στους πάγους της Γροιλανδίας

Η πόρτα του ψυγείου της Γης έχει μείνει ανοιχτή. Έτσι περιγράφει ο Ντέιβιντ Χόλαντ, επισήμονας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη Γροιλανδία. Οι πάγοι πάνω στους οποίους στέκεται παραχωρώντας συνέντευξη στο Associated Press μετρούν χιλιάδες χρόνια ζωής. Αλλά πιθανότατα θα έχουν εξασφανιστεί σε ένα με δύο χρόνια, προειδοποιεί. 

kausonas-stin-europi

 Πώς η κλιματική αλλαγή «καίει» τις οικονομίες

Εάν η κατάσταση στον πλανήτη μείνει ως έχει, η κλιματική αλλαγή θα καταστρέψει έως το 2100 τις οικονομίες χωρών πλούσιων και φτωχών σε θερμές ή ψυχρές ζώνες. Αυτό προκύπτει από μία νέα μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, για την οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 174 χώρες από το 1960 και η οποία έρχεται να αμφισβητήσει την πεποίθηση πολλών ότι είναι μόνο οι φτωχοί του πλανήτη σε χώρες, όπου ο υδράργυρος χτυπάει ήδη κόκκινο, εκείνοι που θα υποφέρουν. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων