Περιβάλλον

giatros

Covid-19: Έκκληση για «πράσινη» ανάκαμψη από τους γιατρούς του κόσμου

Έκκληση για «πράσινη ανάκαμψη» από την κρίση του κορωνοϊού, στην οποία θα ληφθεί υπόψη η ατμοσφαιρική ρύπανση και η κλιματική αλλαγή, απευθύνουν στους ηγέτες του πλανήτη γιατροί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας.

purkagia-me-dekades-nekrous-stin-portogalia

WWF: Σε τι διαφέρει η φετινή αντιπυρική περίοδος

Μια ιδιαίτερη αντιπυρική περίοδος ξεκινά φέτος στη χώρα μας, επισημαίνει η WWF. Με δεδομένο ότι η απώλεια της φύσης συνδέεται άμεσα με  την ανθρώπινη υγεία, οφείλουμε, ως κράτος, να αντιμετωπίσουμε και τις δασικές πυρκαγιές με την ίδια σοβαρότητα και εγρήγορση που χειριστήκαμε τον COVID-19.

koronoios-ipa-nea-yorki

Γιατί ο Covid-19 απειλεί το κλίμα και την πράσινη μετάβαση; 10 Προκλήσεις

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού ανέτρεψε θεμελιώδη δεδομένα, εισάγοντας πλήθος αβεβαιοτήτων και νέων προσεγγίσεων σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής. Ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία είναι τόσο ισχυρός, που είναι εύλογο να κυριαρχεί στις αναλύσεις των ειδικών, παράλληλα με τη δυναμική της διασποράς του ιού και τις ερευνητικές εξελίξεις σε ιατρικό επίπεδο. Μια διάσταση που συχνά υποβαθμίζεται, ενώ είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την οικονομική ανάκαμψη καθώς και την αποτροπή πανδημιών, αφορά το περιβάλλον και ειδικότερα, την πράσινη μετάβαση. Πρόκειται για τον δομικό μετασχηματισμό όλης της οικονομίας σε μια βιώσιμη κατεύθυνση, με τεκτονικές αλλαγές σε κάθε τομέα και ολιστικές στρατηγικές, ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι μείωσης των ρύπων.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων