Οικονομία & Αγορές

staikouras-regklingk

Ανοίγει η αυλαία για τα πλεονάσματα

Μία κρίσιμη εβδομάδα στη «μάχη» της κυβέρνησης για μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα αυξήσει τα περιθώρια για περαιτέρω φοροελαφρύνσεις το 2020 ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες. Στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο του Eurogroup, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα ελληνικά αιτήματα για χαμηλότερα πλεονάσματα και αλλαγή της χρήσης των κερδών των ομολόγων (SMP’s & ANFA’s) για επενδύσεις.

market-beat-cover

Market Beat: Η Αθήνα, οι ξένες αγορές και το melt up

Με τον Τραμπ στη διαμόρφωση ατμόσφαιρας των χρηματιστηρίων διεθνώς, δημιουργούνται θετικές προσδοκίες για κέρδη πάλι φέτος. Οι μετοχές της Ασίας προσέγγισαν μια κορυφή 20 μηνών σήμερα, καθώς η Wall Street συνέχισε την εμφάνιση των ρεκόρ βίου στους βασικούς της δείκτες με βάση τα στιβαρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τις παροχές ρευστότητας από την Fed.

frankfourti-germania-oikonomia

Γερμανία: Από το «δεύτερο οικονομικό θαύμα» στη νέα, «γκρίζα» εποχή

Το πρώτο «οικονομικό θαύμα» -το επονομαζόμενο και «Θαύμα του Ρήνου»- είχε να κάνει με την ταχεία ανοικοδόμηση της γερμανικής οικονομίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα «δεύτερο οικονομικό θαύμα» είχε να κάνει με την έξοδο της Γερμανίας από την κρίση της Ευρωζώνης που είχε σαρώσει τις οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου και παρ’ ολίγον να καταστρέψει το οικοδόμημα του Ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων