Οικονομία & Αγορές

sumboulio-epikrateias-ste

Ξεπερνά τα 6 δισ. το ετήσιο κόστος των αναδρομικών διεκδικήσεων

Σε δυσθεώρητα επίπεδα φτάνει το δημοσιονομικό κόστος των αναδρομικών οικονομικών διεκδικήσεων που έχουν εγείρει συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Από τις επικείμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρακτικά θα κριθεί η κατάργηση ή η διατήρηση μέτρων που αποφέρουν ακόμη και πάνω από 6 δισ. ευρώ ετησίως.

diamarturia-ergazomenon-tis-xalubourgikis-stin-eisodo-tou-ergostasiou

Εκτός πρίζας η Χαλυβουργική, σε αδιέξοδο οι 200 εργαζόμενοι

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο περνούν οι ώρες και την ιστορική βιομηχανία να παραμένει στο σκοτάδι μετά τη διακοπή παροχής ρεύματος από τον ΑΔΜΗΕ, ως αποτέλεσμα της άρσης της εκπροσώπησης της ΔΕΗ και μη εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων χρεών της βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ, που φτάνουν τα 31,8 εκατ. ευρώ, στο χρονικό διάστημα που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. 

petrelaio

Πετρέλαιο: Απώλειες 40% από τον Οκτώβριο

Σε επίπεδα που είχαν να συναντήσουν απο το φθινόπωρο του 2017 έχουν επιστρέψει οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να βυθίζεται σε «βαρύ χειμώνα». Από τον Οκτώβριο οι απώλειες για το μαύρο χρυσό φτάνουν το 40% και όλα δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2018 θα είναι το χειρότερο από το μίνι κραχ που βίωσε η αγορά πετρελαίου στις αρχές του 2014. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων