Οικονομία & Αγορές

akinita-katoikia

ΑΑΔΕ Υπεκμισθώσεις ακινήτων: Διευκρινίσεις- Παραδείγματα

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι, ενώ έχουν υποβάλει τις δηλώσεις Covid, δεν έχουν εισπράξει τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια δίνει η ΑΑΔΕ. Με εγκύκλιο του διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, διευκρινίζεται σε ποιες περιπτώσεις αποζημιώνεται ο ιδιοκτήτης του υπεκμισθωμένου ακινήτου.

europaiki-enosi-ee-komision-simaies

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα βήματα που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ έως τον Αύγουστο

Στην τελική ευθεία περνά η διαδικασία για την έγκριση του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την Κομισιόν καθώς η ελληνική πλευρά έστειλε χθες το τελικό κείμενο, συνοδευόμενο από την επιστολή με την οποία η Ελλάδα αιτείται να λάβει χρήματα τόσο από το σκέλος των επιδοτήσεων όσο και των δανείων.

elliniki-statistiki-arxi-elstat

Προάγγελος ανατιμήσεων το κόστος στη βιομηχανία

Ως προαναγγελία σημαντικών ανατιμήσεων στην αγορά λιανικής εκλαμβάνεται από την αγορά η κατακόρυφη αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε αύξηση του δείκτη τιμών των εισαγόμενων βιομηχανικών αγαθών κατά 28,2% για τον μήνα Απρίλιο, που αντανακλά βασικά τις σημαντικές ανατιμήσεις των πετρελαιοειδών, των μετάλλων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ καταγράφονται και μειώσεις σε άλλες κατηγορίες αγαθών. 
 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων