Οικονομία & Αγορές

organismos-limenos-kabalas-olk-limani-kabala

Πέντε επενδυτικά σχήματα για τον λιμένα Καβάλας

Πέντε ενδιαφερόμενα μέρη διεκδικούν την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.» (ΟΛΚ Α.Ε.).

koronoios-barkeloni-estiasi

«Λουκέτο» το επόμενο 12μηνο φοβούνται οι μισές μμε στην Ε.Ε.

To καμπανάκι του κινδύνου χτυπά και πάλι στην Ευρώπη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά την κρίση του κορονοϊού. Σε έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey, υπογραμμίζεται ότι κατά το ήμισυ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που στο σύνολό τους παρέχουν εργασία στα δύο τρίτα των Ευρωπαίων εργαζομένων, εκδηλώνουν ανησυχίες για την επιβίωσή τους τους επόμενους 12 μήνες. Η ανησυχία γίνεται πολύ μεγαλύτερη εάν ληφθεί υπόψη ότι η έρευνα διενεργήθηκε τον Αύγουστο, προτού ακόμη ξεσπάσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη και αναγκάσει τις κυβερνήσεις να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα και lockdowns.

aerodromio-el-benizelos-koronoios

Δεν έσωσε τον τζίρο του τουρισμού η αύξηση της μέσης δαπάνης

Δύο εκπλήξεις έκρυβαν τα στοιχεία ταξιδιωτικού ισοζυγίου για τον μήνα Αύγουστο της ΤτΕ, την άνοδο της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 27,6%, ενώ όλα τα άλλα μεγέθη κατέρρεαν, καθώς και το ότι οι Βρετανοί αποδείχθηκαν πιο γαλαντόμοι από τους Γερμανούς, αν και λιγότεροι. Τον Αύγουστο του 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από Βρετανία ανήλθαν στα 320 εκατ. και ξεπέρασαν αυτές από τη Γερμανία, που ήταν στα 308 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία διαμορφώθηκαν στα 170 εκατ. Κατά τα λοιπά, αφίξεις και εισπράξεις κατέρρευσαν τόσο το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου όσο και τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων