Οικονομία & Αγορές

euro-xartonomismata-lefta-xrimata

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη «πιέζουν» για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση περίπου κατά 30 δισ. ευρώ σημειώθηκε την τελευταία τετραετία, παρά το γεγονός ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατάφεραν να εισπράξουν συνολικά περίπου 20 δισ. ευρώ μέσα από ένα μπαράζ κατασχέσεων σε περιουσίες, εισοδήματα και καταθέσεις οφειλετών, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες που παρέχουν οι «πάγιες ρυθμίσεις» τμηματικής καταβολής και οι αυτόματοι συμψηφισμοί χρεών προς το Δημόσιο με επιστροφές φόρων. 

facebook

Ένας κόσμος χωρίς Facebook;

Η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βρετανίας είναι καταπέλτης απέναντι στο Facebook. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν γνώσει του και σκοπίμως καταστρατηγεί τη νομοθεσία τόσο για τα προσωπικά δεδομένα όσο και για τον ανταγωνισμό, τονίζει. Αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση δεδομένων ζητούν και οι γερμανικές αρχές, ενώ διεθνώς συζητείται και ανησυχεί ο ρόλος του στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς Facebook;

eforia-ruthmisi-ofeilon

Κερδισμένοι και χαμένοι από ακύρωση των ρυθμίσεων για το αφορολόγητο

«Ξήλωμα» όχι μόνο των διατάξεων που προβλέπουν τη μείωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ στα επίπεδα των 1.250-1.450 ευρώ, αλλά και των φορολογικών αντιμέτρων -που προβλέπουν μείωση του ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ- θα αναγκαστεί να αποδεχτεί η κυβέρνηση αν θέσει στους θεσμούς θέμα μη εφαρμογής των ρυθμίσεων που έχει ψηφίσει για το αφορολόγητο. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων