Οικονομία & Αγορές

dei-sima-logotupo-ktirio

4 σημεία «διαρροής» στο επιχειρησιακό ρεύμα της ΔΕΗ

Ενώπιον τεσσάρων βασικών προκλήσεων βρίσκεται η ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την «τέλεια καταιγίδα» των δομικών προβλημάτων που, αν και σοβούσαν εδώ και χρόνια, οξύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την οδηγήσουν σε ζημίες ρεκόρ το 2018. Για να προσαρμοστεί στην πανευρωπαϊκή τάση απανθρακοποίησης του ενεργειακού μίγματος, μειώνοντας παράλληλα την έκθεσή της στα ολοένα μεγαλύτερα κόστη των δικαιωμάτων ρύπων, το «αντίδοτο» είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη αύξηση του χαρτοφυλακίου της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

athina-akinita-katoikies

Προσωρινή ασπίδα για πρώτη κατοικία

Προσωρινή προστασία της κύριας κατοικίας και από τους πλειστηριασμούς για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο προβλέπει για όσους συμφωνούν σε συναινετική ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες ο ν. 4605/2019 που ψηφίστηκε πρόσφατα για να αντικαταστήσει τον ν. 3869/2010 ή «νόμο Κατσέλη».

petrelaio

Πετρέλαιο: Έσπασε το φράγμα των 75 δολ. για πρώτη φορά φέτος

Πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι κινείται σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά μέσα στο 2019 η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, καθώς η απόφαση των ΗΠΑ για ολικό εμπάργκο στις ιρανικές εξαγωγές έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες για στενότητα προσφοράς. Η άνοδος του αμερικανικού αργού είναι οριακή, στον απόηχο στοιχείων για μεγάλη αύξηση της αμερικανικής παραγωγής. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων