Κόσμος

italia-koronoios

WSJ Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι από τα επίσημα στοιχεία

Στην πόλη Κοκάλιο της Ιταλίας, ένα γηροκομείο έχασε τον Μάρτιο το ένα τρίτο των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων. Κανένας από τους 24 ανθρώπους που πέθαναν δεν είχε κάνει διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό. Ομοίως και 38 τρόφιμοι σε άλλο γηροκομείο στο γειτονικό Λόντι. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, όπερ σημαίνει ότι οι 13.155 νεκροί του Covid-19 στην Ιταλία – οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο μέχρι στιγμής – ίσως να αποτελούν μέρος μόνο της πραγματικής τραγωδίας.

koronaios-kina-epidimia

COVID-19 Κινέζοι επιστήμονες απομόνωσαν «αποτελεσματικά» αντισώματα

Ορισμένα αντισώματα, «πολύ αποτελεσματικά» στο να σταματούν τη διείσδυση του νέου κορωνοϊού στα κύτταρα, απομόνωσε ομάδα Κινέζων επιστημόνων. Η ανακάλυψη μπορεί να συμβάλει σταδιακά στη θεραπεία ή την πρόληψη της νόσου.  

koronoios-filippines

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ Όσοι παραβιάζουν την καραντίνα θα θανατώνονται

Οδηγία να πυροβολούνται θανάσιμα όσοι παραβιάζουν τους κανόνες περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε ο προέδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Αυτή ήταν η άμεση αντίδρασή του μετά τη σύλληψη 21 ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Μανίλα ζητώντας βοήθεια από την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων