Απόψεις

dei-sima-logotupo-ktirio

Ηλεκτροσόκ

Το στοίχημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προσωπικά του υπουργού Κ. Χατζηδάκη για τη διάσωση της ΔΕΗ είναι μεγάλο. Σίγουρα χρειάζονται στοχευμένα μέτρα και κινήσεις που θα σώσουν από το ναυάγιο την επιχείρηση, η οποία ειρήσθω εν παρόδω εάν δεν είχε την «προστασία» του κράτους θα είχε προ πολλού χρεοκοπήσει, γράφει ο Γιώργος Κούρος.

megaro-maksimou

Ο πιο καλός ο μαθητής ή συγκρατημένη κόντρα;

Ξεπροβοδίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη επίσημη, ως πρωθυπουργού, συνάντησή του με τον μεγάλο «έξω κόσμο», στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ένα έχει ενδιαφέρον να καταγράψει κανείς, πως ενώ στο ξεκίνημα της τωρινής κυβέρνησης επικρατούσε (και διακινείτο άλλωστε, ώστε να επικρατήσει…) η αντίληψη ότι κομβικό σημείο στις εφεξής σχέσεις της Ελλάδας με τους «εταίρους» θα ήταν η διεκδίκηση μιας μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων - ώστε να μας προκύψει δημοσιονομικός χώρος και να «χωρέσουν» οι προεξαγγελμένες φορολογικές μειώσεις: πλησιάζει και ΔΕΘ, άλλωστε, γράφει ο Α.Δ. Παπαγιαννίδης. 

psifiaki-oikonomia-epixeirimatias-texnologia

Η κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Η οικονομία μπορεί να είναι κοινωνική και αλληλέγγυα; Ναι, εάν παράγει, όχι τον ατομικό πλούτο, αλλά προϊόντα και υπηρεσίες χρήσιμα για όλους.Συγκεντρώνοντας δομές που ψάχνουν να φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται επιδόσεις, δημοκρατική διακυβέρνηση και συλλογική χρησιμότητα, η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία (ΚΑΟ) αντιπροσωπεύει στη Γαλλία ένα σπουδαίο κλάδο με ισχυρή ανάπτυξη: 10% του ΑΕΠ, 12% της απασχόλησης.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων