Απόψεις

ipa-simaia-arxeio

«Πρώτα η Αμερική» αλλά τόσο μόνη

Η Αμερική έχει κηρύξει τον πόλεμο στους μεγαλύτερους εμπορικούς της εταίρους και δεν φοβάται τα αντίποινα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, με το δόγμα του «Πρώτα η Αμερική», διατείνεται ότι οι εμπορικοί πόλεμοι βγαίνουν σε καλό και ότι είναι εύκολο να κερδηθούν, γράφει η Αγγελική Κοτσοβού.

eurogroup-sofia

Οδηγίες ανάγνωσης του Eurogroup

Αφού και η καγκελάριος Μέρκελ -μετά και τις διαβουλεύσεις της με Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για «Το Μέλλον της Ευρώπης» στη Σύνοδο Κορυφής τέλη Ιουνίου, μετά και τις συνεννοήσεις με την Κριστίν Λαγκάρντ προ ημερών- το προανήγγειλε, το σημερινό Eurogroup πρέπει να θεωρείται ότι θα αποτελέσει το σκηνικό για την ουσιαστικά εσχάτη πράξη του τελευταίου-κατά-τον-σχεδιασμό Προγράμματος Προσαρμογής/Μνημονίου-3, γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης. 

germania-europaiki-enosi-simaies

Ανταλλαγές και λαχανιασμένες επιλογές

Το αδελφό κόμμα της καγκελαρίου την κατηγορεί για συνδιαλλαγή στο προσφυγικό. Οι Χριστιανοκοινωνιστές τής καταλογίζουν ότι ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη που της παρέχει για την προσφυγική της πολική, η Άγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε την πρόταση του ενοίκου του Μεγάρου των Ηλυσίων, Εμανουέλ Μακρόν, για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, γράφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων