Απόψεις

germania-gallia-europaiki-enosi-simaia-simaies

Η ισχύς εν τη ενώσει

Τον Ιούνιο του 2017, στην πρώτη του συμμετοχή σε σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για μια «Ευρώπη που προστατεύει». Το δόγμα περιλαμβάνει και την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας λόγω του κινεζικού επεκτατισμού. Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, χρειάζεται να δημιουργήσει «πρωταθλητές».

epixeiriseis-ergazomenoi-iaponia-tokio

Οι νέες δεξιότητες και η διεθνής του λαϊκισμού

Την ώρα που, ως φαίνεται, ο λαϊκισμός κερδίζει έδαφος παγκοσμίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτικό επίπεδο, μήπως όλοι όσοι θεωρούν την ανοικτή κοινωνία ύπατη πολιτική αξία θα πρέπει να ξανασκεφτούν το περιεχόμενό της(;), γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.

ellada-oikonomia-krisi-simaies

Η νέα ανηφόρα του Φώτη Κουρμούση

Εκείνο που θα ήταν λογικό να συγκεντρώσει όλη την προσοχή μας, σ’ αυτό το γύρισμα του χρόνου, όπου και οι απόψεις των έξω για την ελληνική οικονομία πυκνώνουν (27 Φεβρουαρίου η δεύτερη μεταμνημονιακή Έκθεση, αρχές Μαρτίου Moody’s) αλλά και η απόπειρα για έκδοση 10ετούς/ελληνικού benchmark συνεχίζει να σχεδιάζεται, είναι το πόση ουσία έχουν τα σημάδια για επιδείνωση των προοπτικών της Ευρωζώνης, γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων