Απόψεις

akinitopoiimena-oximata-attiki-odos-xionoptosi

Ηγεσία στον πάγο

Η χιονοθύελλα που σάρωσε την Αθήνα έδωσε αφορμή για πολλές διαμαρτυρίες, αντεγκλήσεις και συγκρούσεις αναφορικά με την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί μια αναμφίβολα δύσκολη κατάσταση. Όταν λέμε κρατικό μηχανισμό, δεν μιλάμε φυσικά μόνο για τους υπαλλήλους. Αυτοί δίνουν τη μάχη με κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους. Το έχουν αποδείξει επανειλημμένα σε κάθε είδους θεομηνίες. Μιλάμε γι’ αυτούς που τους καθοδηγούν. Αυτούς που υποτίθεται ότι σχεδιάζουν, προβλέπουν, εμπνέουν τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά, γράφει ο Μιχάλης Ψύλος.


egklobismena-autokinita-attiki-odos-kakokairia-elpis

Η ώρα των ευθυνών

Απίστευτες εικόνες με αποκλεισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, «ξεχασμένοι» για ώρες οδηγοί στην Αττική οδό και χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης. Αυτή ήταν η εικόνα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις που είχαν προηγηθεί για πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, γράφει η Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

ekdilosi-mnimis-olokautoma-ebraion-mnimeio-thessaloniki

O αντισημιτισμός δεν έχει εξαλειφθεί

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος η σημερινή, 77η επέτειος της απελευθέρωσης από τον κόκκινο στρατό του μαζικότερου ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Σε δήλωσή της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει πως η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα μνήμης «για τα εκατομμύρια Εβραίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, καθώς και όλα τα άλλα θύματα, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά και Σίντι, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».


Διαβάστε ακόμη