Απόψεις

gkreta-tounmpergk-diaskepsi-gia-to-klima-madriti

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Εκτός από το Brexit υπάρχει και η κλιματική αλλαγή. Με τις βρετανικές εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, η διάσκεψη για το κλίμα που διεξήχθη στη Μαδρίτη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς, παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών σε ολόκληρο τον κόσμο με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή και τις διακηρύξεις πολιτικών ηγετών πως «λάβαμε το μήνυμα», η διάσκεψη κατέληξε σε ακόμη ένα γενικόλογο ευχολόγιο.

ellada-oikonomia-koinoboulio

Ναι στην αισιοδοξία, όχι στην ψευδαίσθηση

Βγήκε η Ελλάδα από την κρίση; Μπορεί το 2020 να είναι μια κανονική και γόνιμη χρονιά; Αρκεί μια φιλοεπενδυτική ρητορεία για να έλθουν επενδύσεις; Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση θα μπορούσε να είναι καταφατική, αλλά υπό όρους. Και τούτο διότι, τίποτε δεν είναι ακόμα δεδομένο στη χώρα.

ellada-oikonomia-simaia-krisi

Υπάρχει διέξοδος από τη χαμηλή ανάπτυξη;

Μια συζήτηση φαίνεται να ανοίξαμε, με το σημείωμα της περασμένης Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου, σχετικά με τους παράγοντες που φρενάρουν τις αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τη διαδικασία του Προϋπολογισμού και της οικονομικής πολιτικής 2020.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων