Απόψεις

ellada-oikonomia-krisi-simaia

Γυρίζοντας ...σελίδες

Γερνάμε, ως χώρα. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας όλο και πιο χαμηλά. Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα. Η χώρα μας, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, αφού τα επιτόκια είναι ακόμη απαγορευτικά. Και στο Χρηματιστήριο οι τραπεζικές μετοχές πνέουν τα λοίσθια. Ταυτόχρονα ο νέος προϋπολογισμός φέρνει μειώσεις στις δαπάνες Υγείας και Παιδείας, ενώ από τη διάσωση των συντάξεων, που όλοι εύχονται, κάποιοι άλλοι σίγουρα θα πληρώσουν το «μάρμαρο». Αφού τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν και οι εταίροι παραμένουν πιστοί στην κλασική «συνταγή» τους… πάρε - δώσε, γράφει ο Γιώργος Κούρος.

kotzias-tsipras

Πάρα πολλή κορδέλα

Η ταυτόχρονη εγγύτητα και απόσταση θα τους καταστήσει συγκρατημένους ή θα αλλάξουν θέμα συζήτησης; Θα είναι παράδοξα μετρημένοι ή ασυνήθιστα ομιλητικοί; Δεν θα ’χουν λέξεις ή θα ξεχειλίζουν οι σκέψεις; Θα εξιστορήσουν μέρες που τους κρατούν σφιχτά από τη βαρυτική έλξη του παρελθόντος και θα φυλάξουν για το τέλος τις «σφαίρες» ή θα προδώσουν κάτι, μέσω της σιωπής ή της ακατάσχετης φλυαρίας ή, εδώ που τα λέμε, του θυμού και της ενόχλησης;Οποιαδήποτε αντίφαση σ’ αυτήν την τελετή παράδοσης - παραλαβής είναι, όμως, μόνο φαινομενική, όχι ουσιαστική. Αυτό που θα δείτε είναι μια αναστολή, γράφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

aleksanter-stoump-finlandia

Ο Αλεξάντερ Στουμπ και η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά

Στο άρθρο μου «Ένας επίδοξος Ευρωπαίος ηγέτης μεταξύ δύο πυρών», που δημοσιεύθηκε στη «Ναυτεμπορική» την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, έγραφα για τη δυσχερή θέση του Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είναι ο πρώτος υποψήφιος που εκδηλώθηκε για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μετά τις ευρωεκλογές του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων