Απόψεις

euro-nomisma-europaiki-enosi-oikonomia

Χωρίς «εμβόλιο» η ευρωπαϊκή οικονομία

Ο Covid-19 από δυνητικός καθοδικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως είχε χαρακτηριστεί από την Κομισιόν, στις αρχές του μήνα, στο πλαίσιο των χειμερινών προβλέψεων για την ανάπτυξη, θεωρείται πλέον βεβαιότητα, ενώ αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι το μέγεθος των επιπτώσεων. Στις Βρυξέλλες είχαν υπολογίσει ότι εάν ο ιός περιοριζόταν στην Κίνα και σε κάποιες γειτονικές χώρες και είχε μικρή διάρκεια, η επίπτωση για την ευρωπαϊκή οικονομία θα ήταν πολύ μικρή, της τάξης του 0,1% του ΑΕΠ, δηλαδή την αποσύνθεση, γράφει ο Νίκος Μπέλλος.

ellada-oikonomia-krisi-anergia-bouli-ktirio

Η πράσινη ενέργεια καύσιμο για την ελληνική οικονομία

Η προσπάθεια της Ελλάδας να τονώσει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της πρέπει να βασίζεται σε μια ξεκάθαρη «συνταγή», με πολύ συγκεκριμένα «συστατικά»: Τη στήριξη καινοτόμων δράσεων, την προώθηση της ψηφιοποίησης, την προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων και την ένταση της εξωστρέφειας, που από κοινού διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις μετάβασης της χώρας σε ένα οικονομικό μοντέλο παραγωγής, με όρους ανταγωνιστικότητας και αειφορίας.

notia-korea-epidimia-koronaios

Ο Covid-19 διεκδικεί... μετάλλιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 του Τόκιο θα γίνουν σε λιγότερο από πέντε μήνες ή στη «γλώσσα του κοροναϊού» σε έξι έως 10 περιόδους «επώασης». Παρότι οι οργανωτές σε κάθε επίπεδο επιμένουν ότι οι αγώνες δεν κινδυνεύουν, η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιαπωνία δημιουργεί ήδη πολλά ερωτηματικά. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων