Απόψεις

germania-ekloges-ntimpeit

Γερμανικές εκλογές: Η επαγγελία της αδύναμης αλλαγής

«Όλοι μιλάνε για τον καιρό, εμείς όχι!» Με αυτή τη φράση, πλασαρισμένη σε ένα πλακάτ κάτω από τις προτομές των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, διακήρυττε το 1968 ο Γερμανικός Σοσιαλιστικός Σύνδεσμος SDS, που είχε αποκλειστεί από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα λόγω αριστερισμού, ότι η ώρα ενδείκνυται όχι για φλυαρίες περί ανέμων και υδάτων, αλλά για επαναστατική δράση –ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ, την Χούντα στην Ελλάδα, την εκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

53 χρόνια αργότερα είναι οι Αριστεροί στη Γερμανία που φλυαρούν ακατάσχετα για τα καιρικά φαινόμενα. Η όλο και ταχύτερα συντελούμενη καταστροφή της φύσης τους έχει κάνει πιο οικολόγους και από τους Πράσινους.

germania-ekloges

Μιλάμε για τη Γερμανία

Η αναποφασιστικότητα βλάπτει, διότι συντηρεί την αβεβαιότητα. Κάθε θεώρημα, όμως, έχει τις εξαιρέσεις του, ενώ φυσικά το πεδίο εφαρμογής μετράει, γράφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

kuriakos-mitsotakis-elpidoforos

Η αμοιβαίως επιζήμια κρίση της Νέας Υόρκης

Η δημόσια διάσταση της κρίσης που ξέσπασε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας διένεξης από την οποία βγήκαν όλοι χαμένοι, γράφει ο Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων