Απόψεις

aselgeia-biasmos-seksoualiki-parenoxlisi

Βιασμοί στη γη

Μέτρα προστασίας για παιδιά-θύματα σεξουαλικής βίας και αιμομιξίας εξήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Καμίγ Κουσνέρ για τον δίδυμο αδελφό της που βρέθηκε στο κέντρο της ομερτά της «μεγάλης οικογένειας» με επικεφαλής τον Ολιβιέ Ντιαμέλ, γνωστό συνταγματολόγο, καθηγητή πανεπιστήμιου, πολιτικό αναλυτή, ευρωβουλευτή με πολλαπλές πολιτικές θέσεις, γράφει η Έφη Τριήρη.

simaies-ellada-tourkia

Γκαμπί της βασίλισσας

Άρχισαν να συζητούν, αλλά όχι να διαπραγματεύονται, μετά από διακοπή σχεδόν πέντε ετών. Στο γραφείο της προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ, και όχι στο ξενοδοχείο που είχε αρχικά ανακοινωθεί, κάτι που μπορεί ως αναβάθμιση της όλης διαδικασίας να ερμηνευθεί. Συν τη συμμετοχή του εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Καλίν, γραφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

klaous-sbamp-ntabos

Οι ανήσυχες προβλέψεις του Νταβός 2021

Η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (ΠΟΦ), το οποίο πάνω από 50 χρόνια διοργανώνει την περίφημη συνάντηση της παγκόσμιας ελίτ στο Νταβός της Ελβετίας, φέτος είναι όντως ανήσυχη. Στην ουσία, οι συντάκτες της διατυπώνουν σοβαρές ανησυχίες πάνω σε θέματα που αρκετά χρόνια τώρα είναι γνωστά κι πάντα στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας, αλλά οι ελίτ απέφευγαν να τα δουν κατάματα. Όχι τόσο από φόβο, όσο από διστακτικότητα μπροστά σε λήψεις αποφάσεων που έχουν βαθύ μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Η πανδημία Covid-19, όμως, ως φαίνεται δεν σηκώνει πολλούς δισταγμούς γιατί… σκοτώνει, γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων