Απόψεις

athina-katoikia-spitia

Από τη μύγα...

Όλα τα είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και το μόνο που τους έλειπε είναι το εάν έχουν ξεχάσει να δηλώσουν στην εφορία κανένα τετραγωνικό μέτρο του σπιτιού τους ή της αποθήκης ή της αυλής ή του χωραφιού τους.

germania-simaia-reichstag

Η γερμανική μετάβαση σε νέο οικονομικό μοντέλο

Το νέο δεδομένο στην ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία είναι αναμφίβολα η κρίση στην οποία έχει μπει η Γερμανία. Η γερμανική βιομηχανική μηχανή έχει πληγεί βαθιά και δομικά από τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη, καθώς οι παγκόσμιες αλυσίδες αξίας, από τις οποίες είχε τόσο επωφεληθεί η Γερμανία διαμέσου της εντατικής συσσώρευσης κεφαλαίου στην Κίνα, τώρα αρχίζουν να διαλύονται.

faidon-stratos

Φαίδων Στράτος: Ο ευπατρίδης του επιχειρείν

Με τον Φαίδωνα Στράτο (1933-2019) είχαμε γνωριστεί πριν από 40 χρόνια ακριβώς και για μια περίοδο είχαμε γόνιμη συνεργασία τόσο στους κόλπους της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) όσο και στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης (ΚΠΕΕ). Και στους δύο αυτούς φορείς, ο Φαίδων είχε χρηματίσει με επιτυχία πρόεδρος των διοικητικών συμβουλίων τους και είχε συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές ενέργειες και δράσεις, που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ελλάδα των δεκαετιών του 1980 και του 1990, γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων