Απόψεις

mario-ntragki

Ο Ντράγκι και ο Ερντογάν

Παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, ο Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο. Αυτήν ξέρει, στη στήριξή της υπολογίζει. Ανάμεσα στ’ άλλα που είπε, έριξε δίχτυα και στον τραπεζίτη του ευρώ, που ανέλαβε πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Ιταλία και Τουρκία είναι τα μόνα κράτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό», γραφει η Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

self-test-mathites

Αυτό που μας έμαθαν τα self-tests και γνωρίζαμε ήδη

Ως γνωστόν τα τεστ αυτοδιάγνωσης που πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές και γονείς με γνώμονα την επαναλειτουργία των σχολείων κατέγραψαν 613 κρούσματα σε 245.093 ελεγχόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η όλη διαδικασία υπήρξε διπλά επιτυχημένη γιατί πρώτον, επέτρεψε το άνοιγμα των σχολείων και, δεύτερον, δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης προστασίας του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού, γράφει ο Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου.

koronoios-oikonomia-germania

Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε τη διαφορά

Λένε ότι το μεγαλείο αποκαλύπτεται σε περιόδους κρίσης. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σήμερα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη πανδημία του αιώνα, τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών - και μάλιστα χωρίς να συνυπολογίζουμε απαιτητικούς μακροπρόθεσμους μετασχηματισμούς, από την ψηφιακή επανάσταση μέχρι την οικονομία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, γράφει η Ελίζα Φερέιρα.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων