ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

ΥΜΕ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάσης μεταρρύθμισης του ΟΣΕ

Παρασκευή, 07 Αυγ 2009 19:38

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του ΟΣΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών. Με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης του ΕΔΙΣΥ στον ΟΣΕ, ενώ η απορρόφηση της ΓΑΙΑΟΣΕ στην ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη πραγματοποιηθεί προ μηνός.

Ο νέος οργανισμός συμπεριλαμβάνει τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται πια ανεξάρτητη εταιρεία εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το υπουργείο επίσης προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα, με την οποία θα καλύπτονται πλήρως τα 380.000.000 ευρώ των οφειλών της μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που συντελείται με τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου.

Με απόφαση του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, αντικαθίστανται ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Στο νέο ΔΣ συγχωνεύεται η θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και τα καθήκοντα του κ. Γιαννούση αναλαμβάνει ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΗΛΠΑΠ κ. Κωστής Μαγουλάς.

Μέλη του νέου Δ.Σ. του ΟΣΕ αναλαμβάνουν οι κύριοι:

1. Γιώργος ΔΟΥΚΙΔΗΣ, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

2. Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ, Χημικός Μηχανικός - Επιχειρηματίας

3. Δημήτρης ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ, Δικηγόρος

4. Δημήτρης ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Σιδηροδρομικός και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΔΙΣΥ

5. Γιώργος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός

6. Αλέξανδρος ΤΣΙΑΜΟΥΡΗΣ, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.

Στο νέο ΔΣ εκτελεστικό μέλος θα αναλάβει ο κ. Δημήτριος Ρουσσόπουλος.

Κατά τη μεταβατική περίοδο και μέχρι της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου ΔΣ του ΟΣΕ, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, χρέη προσωρινού Προέδρου συνεχίζει να εκτελεί ο κ. Εμπέογλου και εκτελεστικού μέλους θα ασκεί ο κ. Μαγουλάς.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς