ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

eulogia-pithikon

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΘΗΚΩΝ Ο ΠΟΥ αναμένει κι άλλα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν και άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική. Ως χθες, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός.

 

komision

Ρήτρα διαφυγής: Δημοσιονομική ευελιξία και το 2023 - Προσοχή από τις υπερχρεωμένες χώρες

Συνέχιση των ευέλικτων πολιτικών και το 2023 ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στις ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα προτείνει η Κομισιόν τη Δευτέρα, με στόχο να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, δεν θα έχει τη μορφή που γνωρίζαμε έως τώρα, καθώς φαίνεται ότι θα υπάρξουν κάποιας μορφής δημοσιονομική παρακολούθηση και περιορισμοί για τις χώρες οι οποίες έχουν υψηλό χρέος. Ήδη από τον Μάρτιο έχει συμφωνηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών ότι το 2023, λόγω της άνευ προηγουμένου αβεβαιότητας, οι πολιτικές θα παραμείνουν ευέλικτες, όμως όχι το ίδιο υποστηρικτικές όπως τα προηγούμενα έτη της πανδημίας.ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Καθυστερεί η καταβολή των προσαυξήσεων

Για τον Ιούνιο μεταφέρεται η έναρξη λειτουργίας του λογισμικού που θα αναλάβει να υπολογίσει τις προσαυξήσεις που δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες εν ενεργεία συνταξιούχοι, λόγω παράλληλης ασφάλισης. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον ΕΦΚΑ και την ανάδοχο εταιρεία, το σχετικό λογισμικό δεν αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αγορές

Σύμβολο
Τιμή
Διαφορά %


Πρωτοσέλιδα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Προτεινόμενα για εσάς

Newsroom