Υγεία

ergazomenoi-diaksifisimos-kabgas

Οι κακές σχέσεις των εργαζομένων συνδέονται με την κακή υγείας τους 

Μια πρόσφατη μελέτη Βρετανών επιστημόνων είχε δείξει ότι το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και κατά συνέπεια για την αύξηση του κινδύνου για μια καρδιακή πάθηση ή την εμφάνιση διαβήτη.

karkinos-tou-mastou-giatros

Αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά καρκίνου σε όλη την Ευρώπη

Οι αριθμοί λένε την πικρή αλήθεια και σύμφωνα με αυτούς, ο αριθμός των νέων ασθενών με καρκίνο στην Ευρώπη θα αυξηθεί από 3,6 εκατομμύρια το χρόνο σε 4,3 εκατομμύρια το χρόνο μέσα τις επόμενες δύο δεκαετίες, ενώ ήδη ανέρχεται στις  716.000 επιπλέον περιπτώσεις ετησίως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με αφορμή την επίσημη έναρξη του Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Αθήνα (ΟΚΕΚ-Α)- Athens Comprehensive Cancer Center- (ACCC), ο Administrative Director του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Καρκίνου DKFZ, καθηγητής Josef Puchta.

pente-trofes-apo-tin-eidiko-pou-den-prepei-na-leipoun-apo-to-proino-sas

Η επιλογή των τροφών μας πρέπει να γίνεται με βάση την ποιότητα και όχι τις θερμίδες

Τη σημασία του να καταναλώνουμε τροφές υψηλής ποιότητας επισημαίνουν οι επιστήμονες του Harvard μέσα από τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν αναφορικά με τα κριτήρια τα οποία επιλέγουμε τα φαγητά μας. Οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών επιλέγει την τροφή του με βάσει τις θερμίδες που έχει κάθε φαγητό. Το να εστιάζουμε όμως μόνο στις θερμίδες είναι, όπως λένε, σημαντικό λάθος. Πρέπει να προσέχουμε και την ποιότητα της τροφής που επιλέγουμε.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων