Απόψεις

tsipras-lagkarnt

Μάθημα ξένης γλώσσας

Το ΔΝΤ τηρεί με θεαματικό τρόπο αποστάσεις από τα μέτρα που οδήγησαν στα δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας αντιθέτως την ανάγκη για αποφασιστικά βήματα στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μια δουλειά η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι τα καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα από αυτά τα οποία αρχικά προέβλεπε το ΔΝΤ οφείλονται σε ορισμένα «ιδιαίτερα δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση», χωρίς τη συναίνεση του Ταμείου, γράφει ο Βασίλης Κωστούλας.

amazon

«Σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία»

Προ τριών εβδομάδων ο ένοικος του Λευκού Οίκου έβαλε (εκ νέου και ως συνηθίζει μέσω του Twitter) στο στόχαστρό του το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στον κόσμο, που «σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, πληρώνει ελάχιστους ή καθόλου φόρους στο κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις, εκμεταλλεύεται τα ταχυδρομεία μας, και καταδικάζει στην ανεργία πολλές χιλιάδες μικροεμπόρους»,γράφει ο Κατερίνα Τζωρτζινάκη.

europaiki-enosi-ellada-krisi-oikonomia-simaies

Η διαπραγμάτευση ως Λευκός Νάνος

Το «θα χρειαστεί υπομονή» κινδυνεύει να αποδειχθεί δυσκολότερο στην πράξη όσο και οι προκλήσεις του δεκαήμερου - Washington Group με Σολτς/Λεμέρ/Παντοάν (Ιταλία)/Εσκολάνο (Ισπανία)/Λαγκάρντ/Μοσκοβισί/Κερέ (ΕΚΤ)/Ρέγκλινγκ (ESM) και με Ευκλείδη Τσακαλώτο/Γιάννη Στουρνάρα παραδίπλα. άτυπο Eurogroup Σόφιας την επόμενη Παρασκευή 27/4 και παρασκήνιο του Σαββατοκύριακου - υπόσχονται/απειλούν ως άσκηση ισορροπίας, γράφει ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων